OKULLARA ÖZEL EĞİTİMLİ PERSONEL

Güncelleme Tarihi:

OKULLARA ÖZEL  EĞİTİMLİ PERSONEL
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2019 10:48

Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Mehmet Tatar, 267 okula 374 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’ atandığını vurguladı

Haberin Devamı

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü, 2019–2020 eğitim ve öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenliği için alarma geçti. Antalya Valiliği önderliğinde ‘Güvenli Okullar Projesi’ yürüten Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde güvenlik açısından 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü öncelikli okulları belirledi. Antalya merkezdeki 5 ilçede 48 okulun güvenlik açısından ‘öncelikli’ olarak belirlendiğini açıklayan Çocuk Şube Müdürü Mehmet Tatar, bu okulların çevresindeki asayiş, narkotik, terör ve trafik önlemlerinin artırıldığını kaydetti. Ağırlıklı olarak Kepez ve Muratpaşa’da bulunan bu okullara sürekli olarak görev yapan ‘okul kolluk görevlisi’ verildiğini belirten Tatar, ayrıca 267 okula 374 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’ atandığını vurguladı.

OKULLARA GÜVENLİK EĞİTİMİ

Haberin Devamı

Kolluk görevlilerinin sabahları eğitim başlamadan yarım saat önce okulda ve etrafında gerekli kontrolleri yaptıklarını ve gün boyunca görevlerini sürdürdüklerini anlatan Mehmet Tatar, “Güvenli eğitim görevlisi olarak da her okula 2 personel verdik. Bu görevliler 3’üncü derece öncelikli okullarımızı haftada en az 1 kez, 4’üncü öncelikte olanları 15 günde 1 kez, diğer okulları da ayda 1 kez ziyaret ediyor. Ziyaret esnasında okul yöneticileri, rehber öğretmenler, servis görevlileri ve gerektiğinde ailelerle görüşüyorlar. Bu görevliler, tespit ettikleri güvenlik sorunlarını haftalık rapor haline getiriyor ve çözüm için harekete geçiliyor. Çok acil durumlarda ekiplerimiz direkt müdahale ediyor” dedi.

OKULLARA ÖZEL  EĞİTİMLİ PERSONEL

GİRİŞ-ÇIKIŞLARDA ÖZEL EKİP
Okul giriş-çıkış saatleri için de 121 ekibin görevlendirildiğini açıklayan Tatar, “Eğitim-öğretim sezonu başlamadan önce ilkokul ve ortaokul 1’inci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi yapıldı. İlk hafta boyunca her gün bir ilçede öncelikli okullarımızın etrafında servislere ve çevredeki mekanlara ani denetimlerde bulunduk. Akşam saatlerinde de üniversite çevresindeki mekanlar denetlendi. Güvenlik önceliği olan okullardaki çocukların ailelerini bilinçlendirmek amacıyla broşürler hazırladık. Eğitimin ilk gününde tüm okullarda velilere ve öğrencilere bu broşürler dağıtıldı” şeklinde bilgi verdi.

Haberin Devamı

16 OKULA KAMERA SİSTEMİ
Antalya polisi olarak bu projede çok başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Tatar, “Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı’nın birlikte çalışmaları sonucunda Valimiz Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürümüz Mehmet Murat Ulucan’ın takip ettiği ‘Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne entegre olmuş 16 öncelikli okulumuzda kamera kurulumları gerçekleştirildi. 5 okulumuzda da kamera kurulum çalışmaları tamamlandı, şu an test aşamasında. Diğer okullarımıza da kamera kurulacak” dedi.

BAĞIMLI ÇOCUKLAR TEDAVİYE
Uzman personel tarafından lise öğrencilerine seminerler verildiğini de söyleyen Tatar, “Madde bağımlılığı, güvenli internet kullanımı, çocukları yasadışı örgütlerden koruma, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin kullanımı, çocuk hakları istismarı ve şiddet hakkında öğrencileri bilgilendiriyoruz. Madde kullanmaya başlamış çocuklarımızla ilgili de deneyimli arkadaşlarımız okullardaki rehber öğretmenler ve çocukların aileleriyle birebir görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu çocuklarımızı tedaviye yönlendiriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!