Okul servisi cep yakacak

Güncelleme Tarihi:

Okul servisi cep yakacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 10:26

Servisçi esnafının Antalya UKOME’ye sunduğu yüzde 25’lik zam önerisi öğrenci velisinin uykusunu kaçırdı. Talep kabul edilirse öğrenci velilileri 0-3 kilometre için 170 TL ödeyecek.

Haberin Devamı

SON KARAR UKOME’DE
ÇOCUKLARINI yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlayan öğrenci velilerine Antalya Servisçiler Odası’ndan kötü haber geldi. Servisçiler Odası yönetim kurulundan çıkan karara göre, yeni eğitim-öğretim sezonu için öngörülen zam oranı yüzde 25 olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne sunuldu.

KISA MESAFE 170 TL
Zam talebiyle ilgili yarın gerçekleştirilecek olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısından olumlu karar çıkarsa öğrenci velilileri, en kısa mesafe için (0-3 kilometre) 135 TL yerine 170 TL ödeyecek. En uzun mesafe ise (10-15 kilometre) 165 TL’den 205 TL’ye yükselecek.

TALEBİMİZİ İLETTİK
Zam talebini doğrulayan Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Yönetim olarak gerekli hesaplamaları yapıp zam talebimizi UKOME’ye ilettik. Yarın yapılacak toplantı sonunda talebimize olumlu yönde cevap verilmesini ve yeni döneme zamlı tarife ile başlamayı umut ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ONAY BEKLİYORUZ
Akaryakıt ve yedek parçaya gelen zam oranlarına dikkat çeken Şahin, “Biz hem üyelerimizi hem de öğrenci velilerimizi düşünerek zam oranını en alt düzeyde tuttuk. Bu nedenle talebimizin yetkili kurul tarafından onaylanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

ACELECİ DAVRANILIYOR
zam talebi için aceleci davranıldığını savunan Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Neşet Gündüz, şunları söyledi: “Eğitim gibi önemli bir konuda yüzde 25 oranında zam talep edilmesini doğru bulmuyoruz. Akaryakıta gelen zamlara devlet tarafından indirim uygulanmasına rağmen böyle bir öneride bulunulması öğrenci velisinin belini büker. En azından Ocak ayına kadar beklenebilirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!