NE YAPTIN PODOLSKI?

Güncelleme Tarihi:

NE YAPTIN PODOLSKI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2021 10:13

Maalesef Podolski de atılmak için neredeyse elinden geleni yaptı. Hakem Kalkavan’ın kendisine karşı iyi niyetli olmadığını görmeliydi ve öfkesine hakim olmalıydı. Bunu yapmadığı için arkadaşlarının emeklerine de yazık etti.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de sona yaklaşırken heyecan fırtınası da tavan yaptı.
Ligin zirvesi de alt da alev alev yanıyor.
Puan cetvelinde orta sıralarda bulunan Antalyaspor, 37’nci haftada şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Galatasaray’ı konuk etti.
Kırmızı beyazlı takım açısından hiç de kolay olmayan bir karşılaşmaydı.
Zira Galatasaray puan kaybetseydi bir nevi lige havlu atacaktı. Dolayısıyla bütün varını yoğunu ortaya koyması gerekiyordu.

KADRO SIKINTISI
Antalyaspor, yine de bunun üstesinden gelebilirdi. Daha önce bunu birçok kez başardı. Ancak Antalyaspor’da ciddi bir kadro sıkıntısı var. Derin bir kadro zenginliği yok. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Eren Albayrak, Veysel Sarı, Gökdeniz Bayrakdar, Hakan Özmert, Sidney Sam ve Doğukan Sinik gibi oyuncular da sakatlıkları nedeniyle kadroda yoktu. Kovid belasından kurtulduktan sonra takımdan ayrı kalan ve neredeyse hiçbir çalışmaya katılamayan Bünyamin Balcı, Nuri Şahin ve Kudrıashov’un da hazır olmayışı Antalyaspor’u çok zor bir duruma soktu.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen Antalyaspor sahadan puanla ayrılabilirdi. Ancak maalesef Lukas Podolski’nin gördüğü kırmızı kart planları altüst etti. Zaten kadro sıkıntısı yaşayan kırmızı beyazlı takım, son 30 dakikasını eksik oynadığı karşılaşmayı puansız tamamlamak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ÖFKESİNE HAKİM OLAMADI
Tabii hakem Mete Kalkavan’ın Antalyaspor aleyhine verdiği kararları da unutmamak gerekir. Bu kritik maçın kaderini bence Mete Kalkavan belirledi. Şöyle ki; Podolski’nin ilk sarı kartından hemen önce Şener’in ayağa basma pozisyonunu görmezden gelmesi Alman futbolcuyu öfkelendirdi. Bu öfkesi maç boyunca dinmedi. Ve sonunda Podolski ikinci sarı karttan dolayı oyundan atıldı. Buradaki pozisyonda da hiçbir temas olmamasına rağmen hakem Mete Kalkavan’ın elini cebine atması Antalyaspor’un sonunu hazırladı.
Podolski’yi aklama gibi bir düşüncem yok. Sadece haksız yere atıldığını ve bunun da sonuca etki ettiğini belirtmeye çalışıyorum. Maalesef Podolski de atılmak için neredeyse elinden geleni yaptı. Hakem Kalkavan’ın kendisine karşı iyi niyetli olmadığını görmeliydi ve öfkesine hakim olmalıydı. Bunu yapmadığı için arkadaşlarının emeklerine de yazık etti.

Haberin Devamı

MHK SINIFTA KALDI
Tabii hakem Mete Kalkavan’ın bu maça atanması da büyük bir tartışma konusu. Kalkavan, bu karşılaşmadan 3 gün önce Galatasaray-Trabzonspor maçını yönetmişti. 90 dakika sonrası sarı kırmızılı yönetimin hedefi olmuştu. Baskı altına alınmış birinin 3 gün sonra böyle kritik bir maça verilmesini nasıl iyi niyetli görebiliriz. Üzülerek belirtmeliyim Merkez Hakem Kurulu bu atamayla sınıfta kalmıştır.
Mete Kalkavan’ın Antalyaspor’a karşı geçmişte verdiği olumsuz kararları da hatırladığımızda Antalyaspor Yönetim Kurulu’nun maç öncesi verdiği tepkiye hak vermemek elde değil. Haklı çıkmaları Türk futbolu açısından üzücü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!