NE OLACAK BU FAYTONLAR?

Güncelleme Tarihi:

NE OLACAK BU FAYTONLAR
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2019 10:41

Antalya’da uzun süredir çözülemeyen fayton sorunu yeniden tartışılıyor. KALEDER Başkanı Hasan Kilit, bu araçların tarihi dokuya uygun olmadığını belirtirken, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay, konuyla ilgili özel bir çalışma hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ANTALYA Kalekapısı nostalji tramvayı güzergahında faaliyet gösteren faytonların durumu turizm sezonu öncesi yeniden gündeme taşındı. Bölge esnafı ve yerli-yabancı turistlerin şikayetleri üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi konuyla ilgili yeni bir rapor hazırlarken, Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER), fayton güzergahı ve bekleme noktalarının bir an önce değiştirilmesini istedi.

FAYTON DEĞİL AT ARABASI

Hürriyet’e konuşan KALEDER Başkanı Hasan Kilit, “Uzun süredir bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Antalya’nın kalbi niteliğindeki bir noktada kullanılan araçlar fayton değil, at arabası. Hiçbir şekilde tarihi dokuya uygun değil. Bir an önce harekete geçilerek buradaki sorun esnaf, turist lehine çözüme kavuşturulmalı. Biz yetkili kurumları buraya davet ederek sorunu yerinde görmelerini isteyeceğiz” dedi.

YENİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Haberin Devamı

Sorunun detaylı olarak gündeme alındığına dikkati çeken Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay, “Uzun süredir faytonların durumuyla ilgili çalışıyoruz. Bu konuda hazırladığımız raporu da başkanlık makamına sunduk. Çok kısa süre içerisinde Kalekapısı’nda faaliyet gösteren faytonlarla ilgili yeni bir çalışma yapılacak. Amacımız kimseyi mağdur etmeden modern bir sistemi faaliyete geçirmek” diye konuştu.

YETKİ ULAŞIMDA

Faytonların durumu konusundaki yetkinin tamamen Ulaşım Daire Başkanlığı’nda olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, şöyle dedi:
“Biz yetkilerimiz doğrultusunda gerekli denetimleri yapıyoruz. Tabi faytonların bekleme yeri ve güzergahı bizimle ilgili değil. Ancak bunun dışındaki ihlaller anında ekiplerimiz tarafından denetlenip gereken yapılıyor.”

SİNEK VE KOKU YAYILIYOR

Fayton sorununun çığırından çıktığını savunan bölge esnafı Murat Taşkın, “Koca atları rayların üstünde hortumla yıkıyorlar. O atlar kurudukça etrafa yayılan koku, sinek bırakın turisti bizi bile dükkanlarımızdan dışarı kaçırıyor. Tramvay durağının önünde 10’a yakın fayton sıralanıyor, trafik güvenliği alt üst oluyor. Atların durumu da içler acısı. Yazın 50 dereceye ulaşan sıcakta korunmasız güneşin altında kalıyorlar. Bir an önce bu görüntü ortadan kalkmalı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!