MAZERETE DEĞİL, ÇÖZÜME ODAKLANMALIYIZ

Güncelleme Tarihi:

MAZERETE DEĞİL, ÇÖZÜME ODAKLANMALIYIZ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2021 09:37

Alanyaspor saklısı gizlisi kalmayan bir deformasyon yaşıyor şimdilerde. Bu erozyonu kadronun çoklu hastalık ve sakatlık talihsizliğine tahvil etsek de, mazerete değil çözüme odaklanmalıyız.

Haberin Devamı

TIPKI hayatın akışı gibi, futbolun da en temel gereksinimidir istikrar. Sezon başlangıcındaki sert düşüşü Bülent Korkmaz şırıngasıyla gideren Alanyaspor güzü bahara çevirmişti.
Korkmaz etkisiyle 8 haftalık yenilgisiz parlak bir süreç yaşandı, şampiyonluk adayı takımlar arasında bile boy gösterdi Turuncu-yeşilliler… Ardından sert düşüş, Alanyaspor saklısı gizlisi kalmayan bir deformasyon yaşıyor şimdilerde. Bu erozyonu kadronun çoklu hastalık ve sakatlık talihsizliğine tahvil etsek de, mazerete değil çözüme odaklanmalıyız…

RAKİBİN DİSİPLİNLİ TAKIM SAVUNMASI
Gaziantep deplasmanına gidilirken de, ofansın en vazgeçilmez dişlisi Emre Akbaba ve savunmanın temel direklerinden Awaziem ile Borja’nın sakatlıkları dezavantajdı. Gaziantep FK maçı Alanyaspor adına, ligde kötü gidişatını değiştirebileceği 3 puan vadeden bir karşılaşmaydı, maalesef duran top zafiyetiyle ıskalandı!.. Antep’in teknik yönetmeni Erol Bulut, eski takımı Alanyaspor’un ofans gücünü ve kolay skor bulabildiğini çok iyi biliyor, defansın ve özellikle sol kanadının aksadığını da görüyordu. Taktiğini bu gerçekler temelinde biçimlendirdi. Kalabalık, sık örgülü, disiplinli alan savunması ile Alanyaspor’un pas yolları tıkandı, sıkıntılı kanadından da yüklendi.

Haberin Devamı

DAVIDSON VE EFECAN’IN GOL HAMLELERİ
İlk 45 dakika, kaleciler belirleyici oldu. Alanyaspor kale muhafızı Serkan ve rakip kaleci Günay 5 gollük şuta göz kamaştırıcı kurtarışlarla vize çıkarmadı. Bu bölümde Davidson ve Efecan’la skor üretebilir ve maçı kendi yörüngesine oturtabilirdi Alanyaspor, olmadı. Kalyon Stadı’nda ikinci bölüm daha aksiyon yüklüydü, beraberinde goller de geldi. 55’te Maxim’in soldan kullandığı kornerde ön direkten sektirilen topa genç Furkan’a gol attırılması büyük hataydı.

NOVAIS’IN FÜZESİ UMUT IŞIĞIYDI, ANCAK..
Beş dakika sonrası, Novais’in füzesiyle skorun dengelenmesi, Alanyaspor’a bir umut ışığıydı. Ancak köşe vuruşu yine kâbusumuz oldu. Cenk Şahin’in kullandığı kornerde ön direkteki Diedhiou’a çarpan top Alanyaspor ağlarıyla buluşuverdi!.. Geçen hafta geriye koşup, Awaziem’la ortak markaja aldığı Balotelli’nin golünde yetersiz kalan Senegalli’nin yaşadığı bir çift talihsizlik bir yana, Alanyaspor’un duran toplardaki zaafiyeti sorgulanmalı.

SON İKİ MAÇTA ÜÇ DURAN TOP GOLÜ!..
Korkmaz’ın, “Maalesef sahanın en kısa boylu oyuncusu ile kendi kalemize attığımız gol ile mağlup olduk. Bazı şeyleri tam oturtamıyorsunuz” yakınmasındaki gibi Alanyaspor taraftarları da kahroluyor. Son 2 maçta 3 duran topu kalende görüyorsun ve en güçlü yanın olan böylesi pozisyonlar üretemiyorsun. Korner topları, Alanya kalesinde penaltı gibi sarsıcı tahribatlar yaşatıyor… Son 7 maçtan çıkan 5 mağlubiyet görmemezlikten gelinemez. Yenilgisizlik serisindeki yüklü puan birikimi takıma önemli kredi sağlamıştı. Bu kredi tükendi. 27 puana takılan Alanyaspor’un mutlak toparlanıp çıkış yolu bulması lazım. Alanyaspor’un ilk onbirini inşa edebileceği çok yetenekli, etkili kramponlara sahip olduğunu düşünüyoruz. Fakat kadro derinliği yok, kenardan gelenler güçlü katkılar sunamıyor. Sakatlık, kart cezaları derken asların eksikliğinde takım bocalıyor, mutlak takviye şart. Ama nasıl? Suyun akışı değiştirilemezse, suratlar iyice asılır, başka gündemlere takılırız…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!