MANDELA’NIN BAVULU ANTALYA’YA GELİYOR

Güncelleme Tarihi:

MANDELA’NIN BAVULU ANTALYA’YA GELİYOR
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 10:27

‘Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler’ sergisi, İbrahim Karaoğlu küratörlüğünde Şebnem Bahar Art & Design Gallery’de 1 Mayıs’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

‘MANDELA’nın Bavulu’nu oluşturan sanatçılar; Günther Uecker, Jörg Immendorf, Jean Miotte, Owusu-Ankomah, M.Bethe-Sélassié, Mo Edoga, EL Loko, Sol LeWitt, Name June Paik, Allen Jones, Esther Malangu, Nils Burwitz ve Sokari Douglas Camp’ın eserleri ile 20’nci yüzyılın önemli ressamları olan Andre Lanskoy, Andre Masson, Hans Hartung ve Robert Combas’a ait sanat nesnelerini buluşturan özel bir seçki Antalya’ya geliyor. ‘Mandela’nın Bavulu ve Dünya’dan Renkler’ sergisi 1 Mayıs’ta saat 17.30’da Şebnem Bahar Art & Design Gallery’ de yapılacak açılışla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

MANDELA’NIN BAVULU ANTALYA’YA GELİYOR


13 ULUSLARARASI SANATÇI

Haberin Devamı

‘Mandela’nın Bavulu’, Ernst August Quensen tarafından ilk defa Almanya’da Hannover 2000 Expo’da sergilendi ve Owusu Ankomah’ın yaptığı özel bir ahşap bavulun içinde, üç kıtadan 13 uluslararası sanatçıya ait litografileriyle dünyanın dört bir yanını dolaştı. Dünyaca ünlü koleksiyoner, “Sanatsız gelecek olmaz” anlayışıyla, hem Çernobil Çocukları’na, hem de Mandela’nın Çocukları’na katkı sağlamak amacıyla, sergilerden elde edilen gelirlerle çocukların geleceğini aydınlatan projelere imza attı. Quensen’in, Almanya Lamspringe’de bulunan dünyanın en büyük litografi atölyesinde, dünyanın en önemli ressamları defalarca buluşup birlikte üretim yaptılar.

MANDELA’NIN BAVULU ANTALYA’YA GELİYOR


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!