'KIZLAR OKUSUN' DİYE KOŞACAKLAR

Güncelleme Tarihi:

KIZLAR OKUSUN DİYE KOŞACAKLAR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2022 10:50

ANTÇEV, ünivesitede okuyan 25 kız öğrenciye burs sağlayabilmek için 6 Mart’ta gerçekleştirilecek Runtalya Maratonu’na katılacak. Şu ana kadar 40 koşucuya ulaştıklarını dile getiren ANTÇEV Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özkan, kız çocuklarının eğitimine katkı koymak için koşacak gönüllüler aradıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 1995 senesinde 228 gönüllüyle kurulan ve verdiği burslarla çok sayıda gencin hayata atılmasında önemli bir misyon üstlenen Antalya Çağdaş Eğitim Vakfı (ANTÇEV) üniversitede okuyan gençlere burs sağlamak için bu kez de 2022 Runtalya Maratonu’nda koşacak.

GÖNÜLLÜLER ARANIYOR
6 Mart Pazar günü Antalya’da gerçekleştirilecek maratonda, Adım Adım’ın İyilik Peşinde Koş platformu ile yarışlara katılacak olan vakıf üyeleri, kendileriyle birlikte gençlerin eğitimi için koşacak gönüllü koşucular arıyor.

KIZLAR OKUSUN DİYE KOŞACAKLAR

HEDEF 100 KOŞUCU
ANTÇEV Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özkan, bu yıl Runtalya Maratonu’na katılarak üniversitede okuyan 25 kız öğrenciye burs toplamak için koşacaklarını söyledi. Şu ana kadar 40 koşucuya ulaştıklarını aktaran Özkan, “Hedefimiz koşucu sayımızın 100’e çıkması. 100 bin lira gibi bir bağış toplayıp bununla 25 kız çocuğumuza burs vermeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak için gönüllü koşucular aramaktayız. Gelin bizimle birlikte koşun” dedi.

Haberin Devamı

KIZLAR OKUSUN DİYE KOŞACAKLAR

DESTEK OLUN
2019 yılında ANTÇEV olarak Runtalya Mataronu’na katıldıklarını ve hedeflerine ulaştıklarını kaydeden Özkan, “O zaman da 25 kız öğrenciye burs sağlamayı hedeflemiştik. Hedefimize ulaştık. Başarılı olduk ve yıldız takım seçildik. Orada ilk ve tek yerel vakıf olma özelliğinde koşmuştuk. Bir çok meslek örgütü de bize destek olmuştu. Bu yıl da yine bir çoğu bize destek olarak koşacağını söyledi. Şu an yeterli sayıya ulaşamadık. Bu yıl koşu iznimiz de Valilikten geç çıktı. Ama telafi edeceğiz diye düşünüyorum. Çok yoğun çalışıyoruz. Meslek örgütlerinden ve bu kentte yaşayan tüm vatandaşlardan gençlerin eğitime bir nebze olsun dokunabilmeleri için destek bekliyoruz” diye konuştu. Özkan gönüllü koşucu olmak için öncelikle Runtalya’ya internet üzerinden kayıt olunduğunu belirterek şunları söyledi: “Adımadım.org adlı siteden desteklenen STK’lar başlığı altında ANTÇEV’i seçtikten sonra kaydınızı yaptırıyorsunuz. Ardından size gelen koda elektronik ortamda bağışçılarınız destekte bulunuyor. Bağış yapan da koşan da ne kadar para yattığını elektronik ortamda görüyor. Paralara Valilik denetimindeki resmi hesapta toplanıyor ve maraton sonunda vakfın hesabına yatırılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!