KISA ROTALAR KAZANACAK

Güncelleme Tarihi:

KISA ROTALAR KAZANACAK
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 09:56

Turizmde sezonun salgının gidişatına ve uluslararası uçuş serbestisine bağlı gelişeceğini düşünen sektör profesyonelleri, temmuz-ekim arasında bir ivme bekliyor. Turizmciler, seyahat rotalarının yakın destinasyonlar olacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

TURİZM sektörü, vaka sayılarındaki artışla birlikte uygulanmaya başlanan ‘tam kapanma’ sonrası rezervasyonların nasıl şekilleneceğine odaklandı. Rusya’nın seyahat kısıtlamasının kalkmasını, Avrupa’nın yaz sezonuna yön verecek kararlarını bekleyen Antalya’da hem kent hem de oteller sezona hazırlandı. Online bir platformda bir araya gelen turizm birlik başkanları, pandeminin seyri düşerse temmuz-ekim arasında önemli bir ivme yakalanabileceğini dile getirdi. Asıl çıkışın 2022’de yaşanacağını belirten turizmciler, bu yılın bir hazırlık dönemi olarak görülmesi ve alternatif turizm seçeneklerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

VAKA AZALSIN, SEZON BAŞLASIN
Pandemiyle etkin mücadelenin uluslararası hava trafiğinin açılması ve sektörün geleceği için önemine işaret eden söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, “Devletimiz üst seviyede önlemler alıyor, ama vaka sayılarının kontrol altına alınması ve sezonun başlaması için vakit çok önemli. 2019’u yakalayamasak da bunun yüzde 20-25 altında bir rakam hedefliyorduk. Hazırlıklarımızı buna göre önlemlerimizi alarak yapmıştık. Şu an planlarımızı haziran ayı için yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

UMUTLAR HAZİRANA
Salgının önlenmesi konusunda çok ciddi tedbirler alındığını belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Otellerimiz, yeme içme mekânlarımız, seyahat acentalarımız, tur otobüslerimiz nerdeyse turizmle ilgili tüm hizmet alanlarımız belli standartlarda sertifikaya kavuşturuldu ve gerçekten bunun uygulamaları da çok iyi bir şekilde hayata geçirildi. Güvenli Turizm Sertifikası Programı, dünyadaki hijyen sertifikası programları arasında en iddialılardan biri oldu” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KAÇINILMAZ
Turizmin geleceğini ilişkin tespitlerde de bulunan Eresin, şunları dile getirdi: “Seyahat rotaları kısa vadede daha yakın destinasyonlar tercih edilerek kurgulanacak. Dijital dönüşüm kaçınılmaz olacak ve temasın az olduğu dijital yöntemler de belki çok tercih edilecek. Tüketici, planlı ve öngörülü bir seyahat tercih edecek. Bizler de esnek rezervasyon şartlarını elimizden geldiğince karşılayıp, misafirlerimizle karşılıklı güven inşa etmeye çalışacağız.”

Haberin Devamı

TURİST ÇABUK ADAPTE OLDU
“Pandemi sürecine otellerimizdeki misafirlerimiz de çok çabuk adapte oldular. Birçok tedbir aldık ve sertifikaların gereklerini yerine getiriyoruz. Konaklayan misafirlerimiz de bizi çok desteklediler. Açıkçası otellerimizdeki hizmetler için bu zamana kadar hiçbir şekilde olumsuz yanıt almadık, tam tersine konaklayan misafirlerimizden destek geldi. Bu sürece bağlı olarak bir dönüşüm oldu ve bir kısmı da kalıcı olacak diye bekliyoruz.”

BİREYSEL TURİZM ÖNE ÇIKTI

Turizm sektörünün geleceğine ilişkin tespitlerde bulunan Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanı Ertan Ustaoğlu, “Kamp ve karavan gibi farklı konaklama seçenekleri öne çıktı. Doğa, macera, keşif turizmi tercih edilir alanlar oldu. Artık bireysel turizmin öne çıktığını görmüş olduk. Haziranın sonunda sektör kendine gelir, pandeminin seyri düşerse temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında bizleri çok güzel günlerin beklediğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

2021 GEÇİŞ YILI
Dünya Turizm Örgütü’nün 2019 rakamlarına 2024 ve sonrasında ulaşabileceğini söylediğini aktaran Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, “Önemli olan sektörün korunarak 2022’ye hazırlanmasıdır. 2021’i bir geçiş senesi olarak değerlendirmek gerekir. Bu geçiş sürecinin haziran sonu temmuz başı itibariyle yeni bir ivme ile başlayacağını ümit ediyorum. Bu aynı zamanda yatırımcılar için de bir fırsat dönemidir. Çünkü 2022 ve sonrasında çok büyük bir çıkış yakalayacak ve büyüme göstereceğiz. Çünkü herkes büyük bir iştahla tatile gidecek” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!