KAYIT PARASINA ‘ÖZEL’ DENETİM

Güncelleme Tarihi:

KAYIT PARASINA ‘ÖZEL’ DENETİM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2019 10:33

Antalya’da binlerce veli kayıt telaşına düştü. Kayıt parası tedirginliği yaşayan velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Süreci bizzat takip ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kayıt parası ve özel sınıf şikayetlerine yönelik yaptığı, “Hangi okulda bu tür bir fiil işlenmişse bununla ilgili gelen şikayetleri toparlayıp bu okulların tamamına ilişkin soruşturma başlattık” açıklaması kayıt telaşı içinde olan Antalyalı binlerce velinin yüreğine su serpti.

TEDBİRLER ALINDI

Bakan Selçuk’un değerlendirmesinin ardından Hürriyet’e konuşan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, okul öncesi eğitim hariç hiçbir devlet okulunda kayıt parası istenemeyeceğini söyledi. Arslan, “İlimizde her türlü tedbiri aldık velilerimiz içi rahat olsun” dedi.

İHBARDA BULUNUN

Tüm denetim ve uyarılara rağmen mağduriyet yaşayan velilerin yetkili birimlerle temasa geçebileceğini kaydeden Arslan, “İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin tüm iletişim kanalları açık. Yapılan başvurular anında sonuca ulaştırılıyor. Ben de süreci bizzat takip ediyorum” diye konuştu.

KEYFİ DAVRANAMAZLAR

Haberin Devamı

“Velileri rahat ettirmek bizim görevimiz” diyen Arslan, şöyle devam etti: “Bakanımızın hassasiyet gösterdiği konular gerçekten çok önemli. Kimse kayıt sürecinde keyfi davranamaz. Davranan olursa biz gereğini yaparız. Zaten ekiplerimizde sahada bizzat kayıt sürecini tüm yönleriyle denetliyor.”

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Okullarda ’kayıt parası’ alındığı ve okul içinde ’özel sınıf’ açıldığına yönelik şikayetler üzerine soruşturma başlattıklarını belirten Bakan Selçuk, “Hangi okulda bu tür bir fiil işlenmişse bununla ilgili gelen şikayetleri toparlayıp bu okulların tamamına ilişkin soruşturmayı başlattık. Bunun kesinlikle yapılmaması gerektiği ve asla izin vermeyeceğimizi de çok büyük kararlılıkla ortaya koyduk. Bir okulun içinde ayrı sınıfı farklı bir şeye dönüştürmek bizim asla onaylamayacağımız bir şey” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!