Güzergâh değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Güzergâh değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 11:33

Antalya toplu ulaşımında kullanılan 12 metrelik otobüs sayısı 492’ye, günlük taşınan yolcu 330 bine ulaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü İsmail Fidan, “Sistem başlangıcındaki şikâyet sayıları minimuma düştü. ‘Durakta 1 saat araç bekledim’ şikâyeti bitecek” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 1 Şubat itibariyle toplu ulaşım sistemine dâhil edilen 12 metrelik otobüs sayısı 492’ye ulaştı. Araç sayısındaki artışla birlikte özellikle ana hatlardaki yolcu yoğunluğu azalırken, proje başlangıcında (Şubat ayı) ihbar merkezlerine ulaşan 82 bin şikâyet yarı yarıya azaldı. Ancak araç sayısındaki artışa rağmen özellikle Muratpaşa ve Kepez İlçesi’ndeki hatlara yönelik yapılan güzergâh değişiklikleri vatandaşın büyük tepkisini çekiyor. Yine Antalyalıların yoğun biçimde kullandığı ‘KL08’ numaralı aracın sayısının artırılmasına yönelik ciddi bir talep var.
‘YARI YARIYA DÜŞTÜ’
12 metrelik otobüs sayısının ciddi ölçüde artırıldığını kaydeden Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “200 civarında olan araç sayımız 500’e yaklaştı. Toplam sayı ise 541 olacak. Sayı arttıkça vatandaştan gelen şikâyet oranı da düştü. Dönüşüm başladığında 82 bine yakın şikâyet almıştık. Bu oran yarı yarıya düştü” dedi.
‘TESPİTLER YAPILDI’
Toplu ulaşım yolcularının güzergâh şikâyetlerinde haklı olduğunu kaydeden Arslan, şöyle dedi: “Yeni otobüslerle bazı güzergâhlara maalesef giremiyoruz. Çünkü büyük araçlar dar alanlarda manevra yapamıyor. Bu konuda çalışma başlattık. Sıkıntı yaşanan hatlar tek tek tespit edildi. Gerekirse yol çalışması yapılarak bu sorun çözülecek.”
ELEKTRONİK TAKİP
Araç dönüşümü tamamlandıktan hemen sonra sefer sayısı ve güzergâh sisteminin de dönüşeceğini belirten Başkan Arslan, “Mevcut araçların tamamını elektronik olarak takip edebiliyoruz. 8 kişilik ekibimiz sefer saatlerinde yaşanan aksamaları not ediyor. Güzergâh şikâyetleri harita üzerine işleniyor. Vatandaşımız bu süreçte tüm öneri ve şikâyetlerini 0 242 606 07 07 numaralı hatta iletebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı


‘DURAKTA BEKLEME SÜRESİ KISALACAK’
Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü İsmail Fidan, “Günlük 330 bin yolcu taşımaya başladık. Yeni araçlarla birlikte bu sayı daha da artıyor. Sistem başlangıcındaki şikâyet sayıları minimuma düştü. Araç sayımız tamamlandığında ‘Durakta 1 saat araç bekledim’ şikâyeti kesinlikle olmayacak. Şu an yedek araçlarımız da devrede. 22-25 bin yolcu kapasitesi olan güzergâhlara yönelik özel çalışma yapacağız” dedi.  

Haberin Devamı

VATANDAŞ NE DEDİ?
Metin Cantekin (48): Son bir haftada araç sayısı arttı, yoğunluk azaldı. Ancak değişen güzergâhlar nedeniyle zorluk yaşıyoruz.Aykut Uzun (26): Daha önce gece yarısına kadar devam eden seferler şu an 23.00’te son buluyor. Ciddi sıkıntı yaşıyoruz.Nagehan Telli (34): Şoförler yeni güzergâhlar hakkında bilgisiz. Lütfen bu konuda eğitim yapılsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!