GÜNEYİN GÜZELLİĞİ SOSYAL MEDYADA

Güncelleme Tarihi:

GÜNEYİN GÜZELLİĞİ SOSYAL MEDYADA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 10:06

Gün geçtikçe sayıları artan ve gönüllü turizm elçisi gibi çalışan sosyal medya fenomenleri, Batı Akdeniz’in dört bir yanında doğa, tarih ve kültürü gözler önüne sererek tanıtımda önemli rol oynuyor.

Haberin Devamı

TÜM dünyada son yıllarda hızla artan sosyal medya üzerinden yapılan tanıtım modası, Side’den Patara’ya Isparta’nın lavanta bahçelerinden Burdur’un Salda Gölü’ne kadar bölgenin her köşesindeki güzelliği gözler önüne seriyor.

GÜNEYİN GÜZELLİĞİ SOSYAL MEDYADA

Batı Akdeniz’de turizm Instagram, Facebook, YouTube, Twitter ve blog gibi sosyal medya kanallarında yüksek takipçi sayılarına ulaşan ve influencer olarak adlandırılan bazı fenomenlerin turizm üzerindeki etkisi artık tartışılmaz. Milyonlarca kişinin seyahat tercihine yön veren fotoğraf, video ve yazılarıyla tanınan bloggerlar, antik kentleri ve sahilleri geziyor, seyahat deneyimlerini takipçileriyle paylaşarak, tatilde yeni yerler keşfetmek isteyenlere alternatif gezi rotaları sunuyor.

Haberin Devamı

GÜNEYİN GÜZELLİĞİ SOSYAL MEDYADA

SALDA’YA ARAÇ GİRMESİN

Bölgenin önemli yerleri tanıtılırken kimi zaman doğaya duyarlılık da gündeme geliyor. Salda Gölü’nün popüler hale gelmesinde katkısı olan ‘Biz Evde Yokuz’ adlı fenomen çift, geçtiğimiz günlerde Salda kıyısında yaptığı arabalı paylaşımla çevrecilerin tepkisini çekmişti. Fotoğrafa eleştiride bulunulması üzerine fenomen çift, doğaya zararı dokunabilecek hareketleri engellemek için söz konusu paylaşımı kaldırdıklarını ve daha dikkatli paylaşımlar yapacaklarını duyurdu.

GÜNEYİN GÜZELLİĞİ SOSYAL MEDYADA

DOĞAYA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Koylara ve sahillere duyduğu hayranlık nedeniyle Türkiye’ye yerleşen İngiliz asıllı Mick Scarsbrook, çevreye duyarsız davranışlar nedeniyle oluşan çöp dağlarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Youtube kanalı üzerinden takipçilerine çağrıda bulunan Scarsbrook şunları söyledi: “Türkiye’de tam bir cennette yaşıyorsunuz. Türkiye bir cennet. Nereye giderseniz inanılmaz bir güzellik var. Siz çok şanslısınız Ama tek bir sorun var. Her yer çöp. Sorumluluk herkesin. Herkes eline bir poşet alıp çöpleri toplarsa bu sorunu çözeriz.”

MAVİ VE YEŞİLİN BULUŞTUĞU YER

Haberin Devamı

Kaş ve Patara’dan çok sayıda fotoğraf çekerek, paylaşımda bulunan ‘elvinimin’ adlı instagram fenomeni yaptığı bir paylaşıma ‘Patara’da maviyle yeşilin ortasına, sessizliğe, huzura düştük” notunu ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!