GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BASIN BULUŞMASI

Güncelleme Tarihi:

GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BASIN BULUŞMASI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2020 11:10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir otelde kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin yanı sıra Antalya’daki tüm belediyelerin basın birimi yöneticilerinin de davet edildiği organizasyona katılım yoğun oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde basın danışmanı olarak göreve başlayan gazeteci Serap Belovacıklı, programda basın mensuplarına kendini tanıttı. Toplantıda yaptığı konuşmada, gazetecilerin gece gündüz demeden, zor şartlarda haber yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Böcek, medya sektörünün tüm temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

ORTAK AKILLA HİZMET VURGUSU
Antalya’yı daha iyi bir geleceğe taşımak için ortak akılla verilen hizmetin önemine vurgu yapan Böcek, “25 yıllık siyasi hayatımda hep gazetecilerin yanında oldum. Benim bugünlere gelmeme siz gazeteciler vesile oldunuz. Doğup büyüdüğüm topraklara hizmet etme şansım oldu. Görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

BAYRAM DEĞİL MÜCADELE GÜNÜ
Çalışan Gazeteciler Günü’nün bayram değil, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanması gerektiğini söyleyen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haşmet Öyken, “Yerel medyanın varoluş mücadelesi verdiği bugünlerde özgür ilkeli, basın, ahlak kurallarına uyan gazetecilik anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Milli mücadelenin sesi yerel gazeteler, demokrasi için son nefeslerine kadar mücadele edeceklerdir. Gazeteciler yaşadıkları tüm zorluklara rağmen halkın haber alma hakkına katkı koymaya devam ediyor. Böyle bir günde bizi meslektaşlarımızla bir araya getiren Başkan Böcek’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ULAŞIMDA YENİ KARARLAR
Göreve geldiği günden bugüne geçen 9 aylık süreçte gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, bir yandan tasarruf tedbirleri uygularken diğer yandan yarım kalan, beklenen projeleri sırasıyla gerçekleştirmeye devam edeceklerini duyurdu. Ulaşımla ilgili son kararları da açıklayan Böcek, Güllük Caddesi olarak bilinen Anafartalar Caddesi’nde değişiklik yapacaklarını söyledi. Böcek, Aydın Kanza Parkı ile SGK’nın ek binası arasında kalan bölümün yeniden ele alınacağını, caddeyi ikiye bölen rejüfün kaldırılacağını, her iki yöndeki kaldırımlarda da değişiklik yapacaklarını aktardı. Böcek, uygulama ile Atatürk Devlet Hastanesi acil girişinin de rahatlatılacağını vurguladı. Böcek, “O alanda ciddi tıkanma yaşanıyor. refüj kalkınca daha hızlı bir trafik olacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!