FIRINCIDAN ZAM HAYKIRIŞI

Güncelleme Tarihi:

FIRINCIDAN ZAM HAYKIRIŞI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2018 10:26

Ankara’da başlayan ekmek zammı tartışması Antalya’ya da sıçradı. Hürriyet’e konuşan Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “1 hafta içinde ekmek üretimi durabilir” dedi.

Haberin Devamı

ÜRETİM DURABİLİR!

EKMEK zammı tartışmasına dahil olan Antalyalı fırıncılar, artan maliyetler nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini vurguladı. Hürriyet’e konuşan Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, “Böyle giderse 1 hafta içinde esnafımız ekmek üretimi yapamayacak hale gelecek” dedi.

MAAŞ ÖDEYEMİYORUZ
Başkan İnce, şöyle devam etti: “10’a yakın esnafımız, şoför ücretini ödeyemediği için ekmek dağıtımını kendi yapmaya başladı. Ancak bu uygulama bile maliyetlerimizi düşürmeye yetmiyor. Özellikle elektrik zamları belimizi büktü. Toptancı taksitle mal vermiyor. Artık mücadele gücümüz kalmadı.”

ESNAF KEPENK KAPATIYOR
Antalya’da 45 gün içinde 8 fırının kepenk kapattığını kaydeden Başkan İnce, “Bu şartlar altında yılbaşına kadar 50’ye yakın esnaf ekmek üretiminden çekilebilir. Biz çözüm önerilerini ilgili kurumlarla paylaştık. Pazartesi günü geniş kapsamlı bir toplantı planlıyoruz. Esnaf olarak son kararımızı bu toplantıdan sonra vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

KARNIMIZ DOYSUN YETER
Esnafın ekmek satışından kâr etmesi için 200 gramlık ekmeğin en az 1 lira 50 kuruş olması gerektiğini vurgulayan İnce, şöyle devam etti: “Biz artık kârı da düşünmüyoruz. Fiyat 1 lira 25 kuruş seviyesine getirilse karın tokluğuna çalışmış olacağız. Biz buna da razıyız. Lütfen yetkili kurumlar esnafın haykırışına kulak versin.”

‘TALEPLERİ İLETTİK’
Girdi maliyetleri altında ezilen fırıncı esnafının dayanacak gücünün kalmadığını kaydeden Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, şunları söyledi: “Biz fırıncı esnafı olarak ille de zam demiyoruz. eğer yetkili kurumlar, fırıncı esnafının üzerindeki girdi maliyetlerini azaltırsa biz ekmeği 1 liradan satmaya devam ederiz ancak, girdi maliyetleri bu şekilde olduğu takdirde tek son var; O da esnafın batması.”
Şu ana kadar 8 esnafın kepenk kapattığını anlatan Totoş, yılbaşına kadar bilançonun ağırlaşmasını beklediklerini dile getirdi. Murat Totoş, Bakanlık yetkilileriyle de konuyu görüştüklerini, talepleri ilettiklerini, gelecek cevaba göre hareket planını belirleyeceklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!