ESNAFIN DÜĞÜN TELAŞI

Güncelleme Tarihi:

ESNAFIN  DÜĞÜN TELAŞI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 09:13

Antalya’da düğün, nişan, sünnet gibi eğlence faaliyetlerinin salgın nedeniyle yeniden durdurulması gündemde.

Haberin Devamı

BİRÇOK ilin ardından Antalya’da da düğün, nişan ve sünnet düğünlerinin pandemi tedbirleri kapsamında durdurulması gündemde. Kovid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle Bilim Kurulu’nun yaptığı uyarı doğrultusunda düğün ve nikâh gibi eğlencelere, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle yasaklama getiriliyor. Karar sadece düğün organizatörlerini değil mobilyacılardan kuyumculara, kuaförlerden pastanelere birçok sektörü etkileyecek. Antalya esnafı nefesini tuttu, verilecek kararı bekliyor.

DÜĞÜN YASAĞI GELEBİLİR
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, eğlence ve bağlantılı sektörlerle ilgili netleşmesini bekledikleri karara ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına saygı duyuyor ve uyguluyor. Kurulun bu tür etkinliklere kısıtlama getirilmesi gerektiği uyarısından sonra önümüzdeki günlerde düğün, nişan gibi toplu etkinliklere yasak gelebilir. Bu alanda ve bağlantılı sektörlerde çalışan esnaf şu aşamada kararı bekliyor.”

Haberin Devamı

BAŞTAN BERİ UYARIYORUZ
AESOB olarak biz normalleşme sürecinin başından beri düğün salonu işletmecilerini sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını sağlamaları konusunda uyarıyoruz.Girişlere dezenfeksiyon ünitelerinin konulması, ateş ölçer cihazlarla kontrolün sağlanması, iç mekanlardaki sosyal mesafenin ayarlanması, maskelerin takılması gibi önlemleri sağlamalarını istiyoruz.”

YAN YANA DANS EDİLİYOR
Normalleşme süreciyle birlikte saat 23.00’e kadar yapılmasına izin verilen düğünlerde zaman zaman kural ihlalleri yaşandığına değinen Dere, “Düğünlerin kalabalık ortamında, yaşanan mutluluğun heyecanıyla önlemlere dikkat edilemediğini görüyoruz. Sahnede çok sayıda insan yan yana dans ediyor. Düğünlerde sahneden koronavirüs salgınını hatırlatan uyarılar da yapıyoruz. Ancak yine de eğlence ortamında gerekli korumayı sağlayamıyoruz” dedi.

GENÇLERİN HAYALLERİ NE OLACAK?
Düğün salonları kapanırsa halihazırda programa alınmış, davetiyeleri basılmış ve hazırlıklarına başlanmış düğünlerle ilgili ciddi bir kaos yaşanacağını belirten Dere, “Gençlerimizin hayalleri, umutları ne olacak? Önümüzdeki süreçte yapılması planlanan düğün organizasyonlarının hazırlıkları yapılıyor. Birçok sektöre katkı sağlayan, ekonomiye can suyu olan bu organizasyonların devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Umudumuz kurallara uyulmasını sağlamak ve bu sorunu yasaksız çözebilmek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!