Erdoğan ‘Türel’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ‘Türel’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 11:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Menderes Türel’in ismini açıkladı.

Haberin Devamı

TÜREL İLE DEVAM
İSTANBUL Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Menderes Türel’in ismini açıkladı. Toplantıyı İstanbul’da takip eden Menderes Türel, adaylığı resmileştikten hemen sonra sıcağı sıcağına Hürriyet’e konuştu.'

KAYIPLARI TELAFİ ETTİK
2004 yılından bugüne kadarki görev sürecini değerlendiren Başkan Türel, “Her zaman ‘Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye razıyım’ dedim ama biz görevi bıraktığımızda asıl kaybeden Antalya oldu. Bu beş yılda kayıpları telafi etmeye çalıştık. Antalya halkı destek oldu, Allah yardım etti ve bu sayede bugüne kadar verdiğimiz her sözü yerine getirdik” dedi.

TECRÜBEMİZ ARTTI
“Bugün dünden daha güçlüyüz” diyen Türel, şöyle devam etti: “Çalışkan, sözünü yerine getiren, dürüst, Antalya’nın hakkını koruyan, Antalya’yı büyüten ve güçlendiren bir hizmeti ortaya koyduk. İşte bu sebeple her zamankinden daha güçlüyüz, tecrübeliyiz. İlk günkü aşk ve heyecanla, ilk günkü azim ve inançla, daha tecrübeli, daha bilgili, daha güçlü bir ekip olarak çalışacağız.”

Haberin Devamı

TÜREL’E TÖRENLİ KARŞILAMA
Adaylık açıklaması öncesi AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile birlikte Eyüp Sultan Camii’nde namaz kılan Menderes Türel, sosyal medya hesaplarından “Haydi Bismillah” mesajını paylaştı. Adaylık açıklamasından sonra gece saatlerinde havayoluyla Antalya’ya dönen Türel, teşkilat üyeleri tarafından törenle karşılandı.

MENDERES TÜREL KİMDİR?
11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’ da tamamladıktan sonra İngiltere’ de gazetecilik eğitimi aldı. 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçilen Türel, daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. 28 Mart 2004 günü yapılan genel yerel seçimlerde oyların yüzde 34.77’sini alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihine kadar bu görevi yürüttü.
Türel, gönül verdiği Antalyaspor’a başkanlık da yaptı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti Antalya Milletvekili seçildi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde oyların 36,40’ını alarak yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Menderes Türel, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday göstermesiyle Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı’na seçildi ve halen bu görevi de yürütmektedir.

BAKMADAN GEÇME!