EKMEĞE ŞARTLI ZAM

Güncelleme Tarihi:

EKMEĞE ŞARTLI ZAM
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2021 09:03

Ekmek satış fiyatı için önerdikleri yüzde 30’luk zam talebi Antalya Valiliği Ekmek Fiyat Komisyonu tarafından reddedilen fırıncı esnafının yüzü, mahkemenin verdiği kararla şimdilik güldü.

Haberin Devamı

EKMEK satış fiyatı için önerdikleri yüzde 30’luk zam talebi Antalya Valiliği Ekmek Fiyat Komisyonu tarafından reddedilen fırıncı esnafına 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden sevindirici haber geldi. Zam talebinin değerlendirilmesi için bilirkişi ataması yapan mahkeme, yüzde 30’luk zammın kesin karara kadar geçerli olmasına hükmetti.

ATSO BAŞKANI DUYURDU
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin kararı sosyal medya hesabından “7. Grup Meslek Komitemizin (Ekmek, un ve unlu mamuller) talebi ve Odamızın girişimi sonucu, Ekmek fiyatlarıyla ilgili mahkemede açılan davada tedbir kaldırıldı. Sektörün talebi doğrultusunda, yeni fiyat listemiz (kilogram fiyatı 9,5 TL) mahkeme sonuçlanana kadar geçerli olacak” diye duyurdu.

‘ÇOK SEVİNDİK’
Karar çok sevindiklerini dile getiren ATSO 7’nci Grup Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi üyesi Murat Totoş da şöyle dedi:
“Adalet yerini buldu. Bilirkişi heyeti oluşsun ve ekmeğin maliyetini çıkarsın. Biz ne vatandaşa ne de devlete karşı mahcup olalım. Mahkeme bilirkişi atadı ve istenen yüzde 30 zammın verilecek son karara kadar geçerli olacağını belirtti. Ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz. Birçok esnaf zor durumdaydı. Mahkemenin kararı son gelen zamlardan sonra bizi kurtarmasa bile, en azından bizim için can suyu oldu. En azından ayakta durabilecek durumda olacağız.” Totoş, 210 gram ekmeğin fiyatının bugünden itibaren 2 lira olacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclisinin ekmeğe zam kararı Antalya Valiliği Ekmek Fiyat Komisyonu’nca reddedilmişti. Zam kararı daha önce reddedilen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) bağlı fırıncıların ardından ATSO’ya bağlı fırıncılar da mahkemeye gideceklerini açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME!