EĞİTİM SENDİKALARI MEB’İN KAPATMA KARARINI TARTIŞIYOR

Güncelleme Tarihi:

EĞİTİM SENDİKALARI MEB’İN KAPATMA KARARINI TARTIŞIYOR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2019 10:31

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel öğretim kurslarını kapatma kararı Antalya’da faaliyet gösteren eğitim sendikalarını karşı karşıya getirdi. Eğitim-Sen, mağduriyetlerin artacağını savunurken, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen, kararla birlikte merdiven altı eğitim kurumlarına darbe vurulacağını belirtti.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) gelen “ Özel öğretim kurslarının 2019-2020 eğitim döneminden itibaren kapatılacak” açıklaması Antalya’da faaliyet gösteren eğitim sendikalarını ikiye böldü. Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen, kararın kayıt dışı faaliyet gösteren kursların ortadan kalkmasını sağlayacağını savunurken, Eğitim-Sen, “Öğrenci velileri özel okullara yönlendirilmeye çalışılıyor. Mağduriyetler artacak” iddiasında bulundu. Hürriyet’e konuşan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüks,el Arslan, “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Eğitimin devlet eliyle yürütülmesi gerektiğini söyleyen Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, “Denetim mekanizması ne kadar güçlü olursa olsun son dönemde merdiven altı kurslarla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Bu kurslar patlamaya hazır bomba gibiydi. MEB’in aldığı kapatma kararı ile bu sorunun büyük ölçüde ortadan kalkacağına inanıyoruz. Ayrıca kurslar kapandığında yine bakanlık bünyesinde kurs açığı yetkin öğretmenlerimiz tarafından özel bir planlamayla kapatılacaktır. Bu sayede eğitim takviyesi alan öğrencilerimiz de mağdur edilmeyecek” diye konuştu.

ÖZEL EĞİTİM SÜRDÜRÜLMELİ

Haberin Devamı

“Devlet eğitimde kontrolü güçlendirmeye çalışıyor” diyen Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Elbette yeni karar bir takım tartışmaları, çekinceleri gündeme taşıyacak. Tabi biz eğitim sisteminin her zaman kontrollü biçimde yürütülmesinden yanayız. Tabi bunu yaparken özel eğitim kurumlarının tamamen ortadan kaldırılmasını da desteklemiyoruz. Mesela isteyen vatandaş özel okul açabilir ama okulun yönetim personeli devlet tarafından atanabilir” diye konuştu.

ÖZEL OKULLARA YÖNLENDİRİLİYOR

Özel eğitim kurslarının kapatılması kararının arkasında velilerin özel okullara yönlendirilme çabası olduğunu savunan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, şöyle dedi: “Özel okul sayılarının hızla arttığına şahit oluyoruz. Durum böyle iken kursların kapatılmasına yönelik çalışma ne veliyi, ne de öğrenciyi düşünerek yapılmış bir uygulama değil. Amaç veliyi tamamen özel okulların pençesine atmaktan başka bir şey değil. Biz sürecin her aşamasında takipçi olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!