DENİZ’İ HEP BİRLİKTE YAŞATALIM

Güncelleme Tarihi:

DENİZ’İ HEP BİRLİKTE YAŞATALIM
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2021 12:35

SMA hastası olan 1,5 yaşındaki Deniz Elmas’ın Amerika’da gen tedavisi olabilmesi için 35 günü kaldı. Çocukları için yardım kampanyası düzenleyen aile, kampanyada henüz tedavi için gereken rakama ulaşamadıklarını belirterek, herkesi kampanyaya destek olmaya davet etti.

Haberin Devamı

DENİZ, henüz 1,5 yaşında. Üç aylıkken hareketlerindeki yavaşlık nedeniyle yapılan testlerde minik kıza Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 teşhisi konuldu. Yaşıtları gibi ayakta duramayan, nefes almakta güçlük çeken Deniz’in sağlığına tam anlamıyla kavuşabilmesi için 2 yaş altı SMA hastalarına ABD’de uygulanan gen tedavisi olması gerekiyor. 2,4 milyon dolara mal olan bu tedaviyi olması için ise Deniz’in sadece 35 günü kaldı.

KAMPANYA SÜRÜYOR
Antalya’da yaşayan Zeynep ve Oğuz Elmas çifti, kızlarının sağlığına kavuşabilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı harcıyor. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan aile, global bağış sitesi olan ‘GoFundMe’ üzerinden de yardım kampanyasını sürdürüyor. Bağış sitesine insanların daha kolay ulaşabilmesi için aile ‘deniz_sma’ adlı bir sosyal medya hesabı da açtı.

Haberin Devamı

DENİZ’İ HEP BİRLİKTE YAŞATALIM

YÜZDE 10’UNU TOPLAYABİLDİK
Baba Oğuz Elmas şu ana kadar toplanan yardımlarla tedavi için gerekli paranın yüzde 10’una ancak ulaşabildiklerini söyledi. Kampanyayı başlatmalarının üzerinden 5 ay geçtiğini belirten Elmas, “Açıkçası sesimizi duyuramadık. Bizden sonra başlatanlar ilacını aldı. Amerika’daki tedaviyi alabilmesi için Deniz’in 35 günü kaldı. Elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Billboardlar yaptık astırdık. WhatsApp gurubumuz var. 50’ye yakın kişi var onlar da sesimizi duyurmaya çalışıyorlar. Ne olur kızımızın yaşaması için sizler de destek olun” dedi.

HASTALIĞI İLERLİYOR
Deniz’in son durumu hakkında bilgi veren anne Zeynep Elmas da şunları söyledi:
“Deniz’in skolyozu artmaya baladı. Kaburgaları ciğerlerine baskı yaptığı için solunum sıkıntımız var. Yutkunamıyor, hiçbir şey yiyemiyor. Geceleri uyumuyor, sürekli ağlıyor. Öksürtme cihazı kullanıyoruz. Durumunu stabil tutmaya çalışıyoruz.” Kampanyanın yavaş ilerlediğine dikkati çeken Zeynep Elmas, “Biz daha çok kişiye sesimizi duyurmak istiyoruz. Çünkü Deniz’in hastalığı her geçen gün ilerliyor. Tedaviye ne kadar erken başlarsak o kadar iyi. Tek isteğim ‘Deniz’imi yaşatmak. Onun ayağa kalktığını, sağlığına kavuştuğunu görmek istiyorum. Herkesin desteğini, yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DESTEK OLMAK İÇİN
Baba Oğuz Elmas, kızı Deniz’e destek olmak isteyenlerin, TR66 0020 5000 0967 0141 8000 01 nolu iban numarısına “Deniz’e umut ol”yazarak yardımda bulunabileceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!