ÇARŞI ESNAFINA ‘YERLİ’ DESTEĞİ

Güncelleme Tarihi:

ÇARŞI ESNAFINA ‘YERLİ’ DESTEĞİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2019 10:37

Yabancı turist hareketinden yeterli katkıyı alamayan Antalya çarşı esnafı, rotayı yerli turiste çevirdi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Kurban Bayramı küçük esnafa can suyu oldu” dedi.

Haberin Devamı

EKONOMİ CANLANMALI

ANTALYA’da Kurban Bayramı’nın ilk iki günü özellikle kent merkezindeki esnafa can suyu oldu. Hürriyet’e konuşan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Beklentilerimizi tam anlamıyla karşılamasa da yerli turist hareketi özellikle küçük esnafımızı mutlu etti” dedi. Kalekapısı, Güllük, Kaleiçi ve Doğu Garajı bölgesinde ciddi yoğunlukların yaşandığını kaydeden Dere, “Küçük esnaf ne kadar desteklenirse ekonomi o kadar canlanır. Bayram boyunca aynı hareketin devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

SİSTEM GÖNDERMESİ

Özellikle dini ve milli bayramlarda yerli turist hareketinin arttığını vurgulayan Dere, şöyle devam etti: Yabancı turisti şehir merkezi ile maalesef buluşturamıyoruz. Ancak yerli turist her şey dahil sistemine rağmen otelde durmuyor. Mutlaka kent merkezine iniyor.”

 

GELİR YETERSİZ

Haberin Devamı

Bayram hareketinin beklentilerin altında kaldığını kaydeden KALEDER Başkanı Hasan Kilit, “Çarşı ne kadar kalabalık olursa olsun satışlarda beklenen hareketi yakalayamadık. Ama yine de bayram hareketinin esnafa katkısı oldu. Özellikle yeme-içme sektörü süreçten mutlu. Umarım yaz dönemini hem hareket hem de gelir bakımından tatmin edici geçiririz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!