BİR ZAMANLAR TURİZMİN GÖZDESİYDİ ŞİMDİ BU HALDE

Güncelleme Tarihi:

BİR ZAMANLAR TURİZMİN GÖZDESİYDİ ŞİMDİ BU HALDE
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 10:53

Antalya’nın ilk şehir oteli unvanını taşıyan bir zamanlar turizmin gözde otelleri arasında yer alan Divan Talya Otel hızla çürüyor. 38 yıl önceki şaşasından eser kalmayan otel yaklaşık 5 yıldır atıl biçimde bekliyor.

Haberin Devamı

1975 yılında hizmete açılan ve 204 odasıyla 38 yıl boyunca Antalya’nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak hizmet veren Divan Talya Oteli çürüyor. 55 milyon dolara mal olacak yenileme gerekçesiyle kapılarını kapatan otel, son müşterisini 2013 yılında kabul etmiş fakat 1987 yılında sonradan yapılan son 2 katla ilgili ortaya çıkan hukuki sorunlar nedeniyle süreç bir türlü tamamlanamamıştı.

BİR ZAMANLAR TURİZMİN GÖZDESİYDİ ŞİMDİ BU HALDE

SADECE GÜVENLİK KALDI

Yaklaşık 5 yıldır atıl biçimde bekleyen tesise ait ana binanın duvarlarındaki yıpranmalar artık gözle görülür hale geldi. Yine tesise ait falez kısmındaki yapılar da tıpkı bir viraneyi andırırken, çevre ve peyzaj bakımı da yapılmayan otelin 38 yıl önceki şaşasından eser kalmadı. Yerli ve yabancı 3 milyon 200 bin misafire ev sahipliği yapan, 4 binin üzerinde personel yetiştirilen otelde şu an sadece tek bir güvenlik görev yapıyor.

Haberin Devamı

BİR ZAMANLAR TURİZMİN GÖZDESİYDİ ŞİMDİ BU HALDE

VEHBİ KOÇ VEFAT ETMİŞTİ

38 yıllık geçmişiyle Antalya’da turizm tarihinde önemli bir yere sahip olan Divan Talya, Koç ailesi için de ayrıcalıklı bir tesisti. Çünkü Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında vefat etmişti. O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutuluyordu.

YARGI SÜRECİNDE NELER OLDU?

Divan Antalya Talya Otel binasının, ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle yıkılıp, yeniden inşa edilmesi gündeme gelmiş, otelin son iki katı ile ilgili mahalle sakinleri Abdullah Saraçoğlu, Yaşar Süzen, Lale Çalık Sarper ve Naciye Şule Sözen’in açtığı davayı değerlendiren mahkeme, imar planlarını iptal etmişti. Mahalle sakinleri sonradan yapılan iki katın denizden gelen rüzgârı ve güneş ışığını kestiğini savunmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!