BEYİN VE ADALE GÜCÜYLE ALANYASPOR AĞIR BASIYOR

Güncelleme Tarihi:

BEYİN VE ADALE GÜCÜYLE ALANYASPOR AĞIR BASIYOR
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2021 10:51

Ligde Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı ateşiyle eriten Şimşekler, geçen hafta da Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ını ısıttı, yaktı, közledi. Peki, üç büyüklere puan koklatmayan Alanyaspor, ihtiyaç sahibi abisine 3 puanı verir mi? Sanmıyorum.

Haberin Devamı

BASTIRAN kasım yağmurlarıyla Antalya da, Alanya da sırılsıklam… Üç büyükleri bile yakıp kavuran Süper Lig ise alev alev… Tam bu ana denk gelen Toroslar derbisi de patlamaya hazır volkan gibi…

Antalya il, Alanya ilçesi… Abi, kardeş!.. Alanya’nın ana arter yolları bile Antalya’nın hükmünde… Alanya, Büyükşehir Antalya’dan bütçe, yatırım, kırsalda yol istiyor… Antalyaspor’sa evinde Alanya’dan 3 puana yol vermesini istiyor.
Nuri Şahin teknik komutasındaki Antalyaspor, ligin altında harlanan ateş çemberinden uzaklaşmak için bu maça çıkış gözüyle bakıyor. Bülent Korkmaz’la müthiş işler çıkaran Alanyaspor malumunuz, ağzından alevler saçan ejderha gibi önüne çıkanı yakıyor. Ligde Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı ateşiyle eriten Şimşekler, geçen hafta da Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ını ısıttı, yaktı, közledi. Peki, üç büyüklere puan koklatmayan Alanyaspor, ihtiyaç sahibi abisine 3 puanı verir mi? Sanmıyorum.

Haberin Devamı

Bugünkü Toroslar derbisini, teknik düzlemde kantara taşıyoruz ki gerek futbol beyni, gerekse adale parametreleriyle Alanyaspor ağır basıyor… Bülent Korkmaz, ihtisasını çoktan yaptı, takımını her rakibe karşı özel taktikle oynatıyor. Kramponlarını çözüp sahadan, yedek kulübesine geçen Nuri Şahin, henüz teknik adam turfandası… Teknik direktörlükte yetkinlik deneyim ve süreç işi…

Sahaya girip kaleden başlayalım. Boffin de sıkı kaleci ama Alanyaspor’un kale nöbetçisi Serkan çok daha formda. Marafona’dan aldığı eldivenleri ellerine geçirdikten sonra, bir daha çıkarmadı. Kalesini hedefleyen gollük sortilerde meşin yuvarlağı püskürtmekle kalmıyor, yeri geliyor maçı da alıyor!.. Caulker-Tzavellas klasik tandemini mazide bırakan Alanyaspor’da savunma ilk haftalarda bocalıyor, kayrak taşı gibi zoru görünce dağılıyordu. Sağbek Juanfran’ın yanına eklemlenen yeni transferler Awaziem, Milunoviç, Borja’nın hızlı adaptasyonları ile Alanyaspor defansı balyoza kafa tutan Tosmur taşı gibi sertleşti.

Tayfur ve Umut defansın önünde çifte sigorta. Antalya’nın merkez ataklarla bu defansı aşındırıp delmesi hayli zor. Üstelik Tayfur iki yönlü, defans arkasına uzun paslar atabiliyor. Sağda Juanfran ile Efecan, solda Davidson’un darbeli ataklarıyla Antalya defansı baş edebilecek mi!.. Emre, Candeias da cabası. Korkmaz’ın uzun süredir tutukluk yapan forvetleri Babacar ile Diedhiou da Beşiktaş’a patladı. Maçta erken gol, rakibi risk almaya mecbur eder ki, gollü bir maça davetiye çıkarır. Maçın genelde merkezde değil kanatlarda, yüksek tempoda oynanacağını düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!