‘AVM’ OTOPARKI ALLAH’A EMANET

Güncelleme Tarihi:

‘AVM’ OTOPARKI ALLAH’A EMANET
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2021 08:57

Antalya’da bazı AVM’lerin ‘Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği’ne aykırı şekilde LPG’li araç kabul ettiği ortaya çıktı. İhlale neden olan AVM’ler, yönetmeliğin ‘yanlış anlaşılması’ nedeniyle ihlal yaşandığını savundu.

Haberin Devamı

ANTALYA’da faaliyet gösteren bazı alışveriş merkezlerinin (AVM) yüzlerce araç kapasitesi olan kapalı otoparklara ‘Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği’ne aykırı şekilde LPG’li araç kabul ettiği ortaya çıktı. İhlale neden olan AVM’ler 3 Kasım 2020’de değişen yönetmeliğin ‘yanlış anlaşılması’ nedeniyle ihlal yaşandığını savunurken, uzmanlar, yönetmeliğin uygulanmaması halinde ciddi sorunların yaşanabileceği uyarısını yaptı.

CİDDİ ŞARTLAR VAR
Hürriyet’e konuşan Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, “Yönetmelikte yapılan son değişiklikle gerekli önlemlerin alınması ve fiziki şartların sağlanması halinde kapalı otoparklara LPG’li araç alınabiliyor. Ancak bu sürecin sağlıklı şekilde tamamlanmasında çok ciddi şartlar var. Bu şartlardan bir tanesi bile yerine getirilmezse yönetmelik ihlal edilmiş olur ve istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir” dedi.

Haberin Devamı

PERSONEL KONTROL YAPMALI
LPG’li araçların kapalı otoparklara girebilmesi için TSE hizmet yeterlilik belgesi almanın yeterli olmadığını kaydeden Atmaca, şöyle devam etti: “LPG’li araçların alınacağı kapalı otopark alanları 1’inci bodrum katından daha aşağıda olamaz. Ayrıca LPG’li araçların giriş çıkış yapacağı noktalar diğer araçlardan ayrı olacak şekilde düzenlenmeli. Bu otoparkları geçerli muayenesi olan LPG’li araçlar kullanabilir. Araç giriş-çıkışları da mutlaka ilgili personel tarafından kontrol edilmelidir.”

TAKİPÇİ OLACAĞIZ
Kapalı otoparklara LPG’li araçların kabul edilebilmesi için gereken şartların istisnasız olarak yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay ise “Yönetmelik çok açık. Bu yönetmeliğin yerine getirilmesi konusunda gerekli denetimler yapılıyor. Sürecin yakın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!