ASIRLIK ÇINAR ABADAN’IN ADI BU KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

Güncelleme Tarihi:

ASIRLIK ÇINAR ABADAN’IN ADI BU KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 12:23

Öğrencilere burs vererek onların eğitim hayatına katkı koyan ANTÇEV, bünyesinde kurduğu Abadan Kütüphanesi ile 7’den 77’ye her kesimden okuru kitapların büyülü dünyasıyla buluşturuyor. 101 yaşındaki hocaların hocası Nermin Abadan Unat ve oğlu Mustafa Kemal Abadan’ın katkılarından dolayı Abadan adı verilen kütüphanede bulunan 5 bini aşkın kitaptan herkes ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 1995 yılında 228 gönüllüyle kurulan ve gönüllülerin bağışlarıyla bugüne kadar binlerce öğrenciye burs veren Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV) çocuk ve yetişkinlerin kültür ve sanat alanında da hayatına dokunuyor. Kızılsaray Mahallesi’nde bulunan 5 katlı merkez binasını Türkiye’nin önde gelen insanlarından, hocaların hocası olarak adlandırılan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve oğlu Mustafa Kemal Abadan’ın büyük desteğiyle tamamlayan vakıf, bünyesinde hizmete soktuğu ve Abadan Kütüphanesi adını verdiği kütüphanede 7’den 77’ye okurları kitaplarla buluşturuyor. Kütüphanede siyasetten sosyolojiye, çocuk kitaplarından tarihi kitaplara kadar her kesime hitap edecek 5 bini aşkın kitap bulunuyor.

ASIRLIK ÇINAR ABADAN’IN ADI BU KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

HERKESE AÇIK
ANTÇEV Başkanı İlhami Özkan, “Kütüphanemizi ocak ayında açtık. Binanın yapımı sırasında bize destekte bulunan Abadan ailesine minnettarız. Kütüphanemize de bu nedenle Abadan adını verdik. 5 bini aşkın kitabımız var. Amacımız çocuklarımıza gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Her yaşa her ilgiye yönelik kitaplarımız var. Ücretsiz olan kütüphanemiz herkese açıktır. Ödünç kitap alabilirler” dedi. ANTÇEV 2. Başkanı Selen Aydın da vatandaşlara kütüphaneye kitap bağışı yapmaları çağrısında bulundu. Aydın, “Elimizde birden fazla olan kitapları başka okullara gönderiyoruz. 5 okulun kütüphanesine kitap bağışında bulunduk” dedi.

Haberin Devamı

ASIRLIK ÇINAR ABADAN’IN ADI BU KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

ANNESİ ADINA KİTAP BAĞIŞLADI
Kütüphaneye annesi Meliha Larçın adına 2 bin kitap bağışlayan Semra Larçın da “Annem adına çok sayıda kitabı kütüphaneye bağışladım. Adı kitaplarla her daim yaşasın istedim. Buraya çok sayıda öğrenci geliyor. Onlara yol gösterici ışık olsun istedim” dedi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Larçın, “Okuduğunuz kitapları lütfen evinizde tutmayın. Okullara, sivil toplum örgütlerine ya da kütüphanelere bağışlayarak onların yeniden okunmasını sağlayın” diye konuştu.

Haberin Devamı

ASIRLIK ÇINAR ABADAN’IN ADI BU KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

NERMİN ABADAN UNAT KİMDİR?
Yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci olan 101 yaşındaki Nermin Abadan Unat, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF), ilk kadın asistanı, ilk kadın doçenti ve ilk kadın profesörüdür. Asırlık bir çınar gibi hiç eğilmeden, ömrü mücadeleyle geçen Nermin Abadan Unat, gençlere ve kadınlara “İnzivaya çekilmeye, emekliye ayrılmaya hakkınız yok. Çalışmak zorundasınız. Bu ülke insanını, kadınını, çocuklarını yetiştirmek için çalışmalısınız” diye sesleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!