ANTALYA’NIN ‘İNCİ’Sİ OLDU

Güncelleme Tarihi:

ANTALYA’NIN ‘İNCİ’Sİ OLDU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 10:28

Antalya’nın ilk akla gelen gurme restoranlarından biri olan Arma, yeme-içme alanında Hürriyet’in ‘inci’ ödülünü alarak, adını ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde üst sıralara yazdırmayı başardı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ve Karaca iş birliği ile Türkiye’nin ilk ve tek Gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde, ‘Arma Restaurant’ Antalya’nın önemli markalarından biri olarak yer aldı. Yeme-içme tutkunu 300 civarında gizli müfettişin yurdu gezerek yaptıkları değerlendirmeler sonucu Arma markası, ‘inci’ ödülü alarak İncili Gastronomi Rehberi’ne girmeye hak kazandı.

ANTALYA’NIN ‘İNCİ’Sİ OLDU

20 YILLIK EMEK
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) üyesi, turizm belgeli, protokol restoranı Arma, Hasan Yılmaz ile Murat Altınpınar’ın ortak girişimiyle 2004 yılından bugüne müdavimlerine hizmet veriyor. Gastronomi alanında bölgenin öne çıkan markalarından biri olan Arma’yı bugün bulunduğu konuma getirebilmek için ilk günden bugüne büyük çaba harcadıklarını belirten Hasan Yılmaz, ödülle ilgili şunları söyledi: “Arma 20 yıllık bir müessese. Antalya’da turizme hizmet edip böyle bir ödül almak gurur verdi. Doğru yolda olduğumuzu hissettirdi.”

Haberin Devamı

ANTALYA’NIN ‘İNCİ’Sİ OLDU

ÖZEL EKİPLER GÖNDERİLDİ
“Ben 26 yıldır yiyecek içecek sektöründe, 20 yıldır da Arma markasıyla Antalya gastronomisini ileriye taşımak için çalışıyorum. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışındaki iyi örnekleri inceledik. Rusya’ya ve Avrupa ülkelerine inceleme yapmaları için özel ekiplerimizi gönderdik. Misafirler neden zevk alıyor, nasıl bir ortamda olmayı, nasıl bir menü görmeyi arzu ediyorlar, bunların hepsini yoğun gözlem ve araştırmalarımız sonucu tespit ettik. Aldığımız bu ödüller, bu titiz çalışmaların birer ürünü.”

GİZLİ TAKİPLE SEÇİLDİ
Ödüllerle birlikte daha büyük zevk ve heyecanla işe sarıldıklarını anlatan Yılmaz, duygularını şöyle ifade etti: “Daha önce ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda sertifikayı almaya hak kazanmıştık. Ama Hürriyet’in markalaştırdığı bu ödül bizim için heyecan verici oldu. Gastronomi uzmanları, bu değerlendirme için gizli takip yapıyor. Hijyen kalite ve servis konusunda gelip işletmeyi inceliyorlar ve yaptıkları değerlendirme sonucunda bu ödülü veriyorlar. Bundan sonra daha büyük şevkle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Antalya’ya layık bir tesis için her gün kendimizi yenilemeye, sektöre dair bildiklerimize her gün yenilerini eklemeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

İTALYAN DEKORUNDA TARİHİ MEKÂN
İtalyan mimarisiyle yenilenen 2 bin 400 metrekarelik tarihi mekânın surları, bugüne dek doğal haliyle korundu. Beyaz dekorasyonu ile şık bir ada restoranı gibi görünen Arma, elektriğin olmadığı dönemde Antalyalıların aydınlatma fenerlerinin enerjisini sağlayan gaz istasyonu olarak Kaleiçi Yat Limanı’ndaki tek binaydı. Bölgeye elektrik gelip işlevi bittiğinde terk edilince, sadece sütunları ayakta kaldı. Restore edilen yapı, ilk olarak Club 29 adıyla 1988 yılında faaliyete geçti. Antalya Balık A.Ş.’nin ortakları Hasan Yılmaz ile Murat Altınpınar, 2004 yılında aldıkları denize sıfır mekânı bir restorana dönüştürerek kısa sürede kentin önemli markalarından biri haline getirdi.

Haberin Devamı

AKDENİZ’İN SUNDUĞU LEZZETLER
Ana binanın terası, Kaleiçi Yat Limanı, falezler, Antalya Körfezi ve Beydağları manzarasıyla görülmeye değer. Aynı manzaraya sahip ama denize ve falezlere daha yakın olan ikinci teras da restoranın bir parçası. Mekanın, deniz ürünleri, dünya mutfağından örnekler ve Antalya’nın yerel lezzetlerini barındıran bir menüsü var. Deniz ürünlerini büyük oranda Akdeniz’e açılan balıkçı tekneleri, mezelere lezzet katan otları da güneyin bitki örtüsü sağlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!