ANFAŞ’TA ERZURUM RÜZGÂRI ESECEK

Güncelleme Tarihi:

ANFAŞ’TA ERZURUM  RÜZGÂRI ESECEK
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2022 09:19

Antalya‘da yarın ANFAŞ’ta başlayacak olan “Erzurumlularla Yörükler Buluşuyor” adlı etkinlikte 4 gün boyunca Erzurum’un turistik yerleri, yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri vatandaşlarla buluşacak. Etkinlikte Sümer Ezgü ve Nurullah Akçayır başta olmak üzere çok sayıda müzisyen sahne alacak.

Haberin Devamı

ANTALYA Erzurumlular Derneği, Antalya’da 4 gün boyunca Erzurum rüzgârı estirecek. Antalya Yörükler Derneği ve Muratpaşa Belediyesi iş birliğinde Antalya Fuar ve Kongre Merkezi ANFAŞ’ta gerçekleştirilecek olan “Erzurumlularla Yörükler Buluşuyor” etkinliğine Erzurum ve Erzurum’un tüm ilçe belediyeleri katılarak stant açacak.

ANFAŞ’TA ERZURUM  RÜZGÂRI ESECEK

TURİSTİK MERKEZLER
Erzurum’a özgü Erzurum evlerinin kurulacağı alanda kentin ünlü ılıca ve kaplıcaları, Palandöken Kayak Merkezi, Narman Peri Bacaları, Tortum şelalesi gibi turistik yerleri tanıtılacak. Alanda kurulacak stantlarda ise Erzurum balından, yağ ve peynire, dut pekmezinden, ispir fasulyesi ve cağ kebabına kadar kente özgü tüm ürünler satışa sunulacak.

Haberin Devamı

ANFAŞ’TA ERZURUM  RÜZGÂRI ESECEK

ÜCRETSİZ KONSERLER
Etkinlik süresince Türk Halk Müziği sanatçıları Sümer Ezgü ve Nurullah Akçayır’ın yanı sıra Ömer Akçay, Sinan Siverekli, İbrahim Güzelses, Mesut İşitman, İsmail Bingöl, Aşık Kazanoğlu, Necati Aksakal, Hilal Soysal, Dilek Şengül ve Fatma Akyüz de ücretsiz konser verecek.

İKİ KÜLTÜRÜN BULUŞMASI
Bugüne kadar Antalya’da bulunan bir dernek tarafından ilk kez böyle bir etkinliğin ANFAŞ’ta gerçekleştirileceğini dile getiren Antalya Erzurumlular Derneği Başkanı Nihat Öztürk, “Bu etkinlik, doğu kültürü ile Akdeniz kültürü buluşması olacak. Biz bunun ismine ‘Erzurum Günleri’ diyorduk. Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman Bey ile beraber oturup bunun adını ‘Erzurumlular Yörüklerle Buluşuyor’ koyduk” dedi. Etkinlikte Erzurum kültürüne özgü her şeyin yer alacağını dile getiren Özdemir şöyle konuştu: “4 gün boyunca önemli sanatçılarımız etkinliğimizde ücretsiz konser verecek. İlk gün Sümer Ezgü sahne alacak. Ardından da Erzurum sanatçılarımız ve Erzurum bar ekiplerimiz çıkacak. Erzurum’un yöresel ürünlerini sergileyeceğiz. Erzurum’dan esnaflar gelecek. Balımız, yağımız peynirimiz, dut pekmezimiz, ispir fasulyemiz, cağ kebabımız çok meşhurdur. Bunların burada satışı yapılacak. Erzurum’daki merkez ve ilçe belediyeleri etkinliğe katılacak. Bizim ılıcalarımız kaplıcalarımız, kayak merkezimiz, peri bacalarımız, şelalerimiz var. Bunları hepsini sergileyeceğiz. Yörükler de iki tane büyük oba çadırı kuracak. Çadırın birinde onlar birinde biz misafirlerimizi ağırlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!