ANAYASA’DAN İPTAL ÇIKMAZ

Güncelleme Tarihi:

ANAYASA’DAN İPTAL ÇIKMAZ
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2022 09:35

YSK kararıyla mazbatasını alan ve ATSO Başkanlığı koltuğuna oturan Ali Bahar, medya mensuplarıyla bir araya geldi, seçim sürecine ilişkin kritik sorulara yanıt verdi. Bahar, “Anayasa Mahkemesi seçimi iptal edebilir mi” sorusuna böyle bir ihtimal görmüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı koltuğuna oturan Ali Bahar, ATSO hizmet binasında üyeler ve medya mensuplarıyla bir araya geldi. Konferans salonunda yaptığı kürsü konuşmasında birlik mesajı veren ATSO Başkanı Bahar, “ATSO an itibarıyla, 53 bin üyesi, 283 meslek komitesi üyesi ve 117 meclis üyesi ile tek bir vücuttur, tek vücut olmalıdır. Bunu sağlamak da öncelikle şahsımın ve yönetim kurulumuzun sorumluluğu ve vazifesidir. ‘Birlikte yöneteceğiz’ bir slogan değil, ATSO üyelerine ve Antalya halkına verdiğimiz bir sözdür” diye konuştu.

İLK TALİMATI VERDİ
Seçim tartışmalarının sona ermesi gerektiğinin altını çizen Bahar, “Daha önce ‘Küsleri barıştıracağız’ demiştik. Çalışmaya hemen şimdi, buradan başlıyoruz. Seçim süreci boyunca ve hatta öncesinde, istemeden de olsa kırdığımız, incittiğimiz kim varsa, şahsım ve yönetim kurulum adına herkesten tek tek özür diliyorum. Kırgınlığının, özür dilemek ile geçmeyeceğini düşünenler için, genel sekreterimize ilk talimatımı huzurlarınızda iletmek istiyorum. ‘Ben Ali Bahar’a kırgınım ve kendisiyle görüşmek istiyorum’ diyen herkes ile beni zaman kaybetmeden bir araya getirecek planlamayı yapınız” dedi.

Haberin Devamı

‘KARŞISINDA BİZİ BULUR’
ATSO personeline hitap eden Bahar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu seçim sürecinde çok yoruldunuz, hepinize çok teşekkür ederiz. Bizlerin çalışma prensibini ve odamızın yeni hizmet anlayışını sizlere bir cümle ile izah etmem gerekirse; Üyesinden gelen makul talebi ve isteği, zamanında yerine getirmeyen, gereğini yapmaktan geri duran, karşısında bizi bulur. Lütfen hiç kimse bunu bir tehdit olarak algılamasın, bunun böyle anlaşılması bizleri çok üzer. İyi niyetli hiçbir arkadaşımız, bu bakış açımız nedeniyle herhangi bir hak kaybı ya da mağduriyet yaşamayacaktır.”

Kürsü konuşmasının ardından medya mensupları ile bir araya gelen Bahar, şu sorulara yanıt verdi:

*Davut Çetin’le ne zaman bir araya geleceksiniz?

“Şu andan itibaren rekabet ettiğimiz arkadaşlarımızla sarılmak için bütün performansımızı göstereceğiz. Davut Bey de 117 meclis üyemizden biri. Barış için büyük emek vermek istiyoruz. Bu yarın olur mu bilemem. Çünkü bilirsiniz ki yaraların sarılması için zamana ihtiyaç duyulabilir.”

Haberin Devamı

*Seçim süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşınırsa seçim iptali gündeme gelebilir mi?

“Hukukçularımızla bu konuyu çalıştık. Bize böyle bir ihtimalin olmadığını söylediler. Böyle bir ihtimal yok. O yüzden yeni görevimizde çok çalışmaya odaklanıyoruz. Tekrar ediyorum; böyle bir ihtimal görmüyoruz.”

*“İl Seçim Kurulu kararı YSK’ya götürülemez” tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"YSK’da üst düzey 11 hakim olduğunu biliyorum. Böyle bir şey 11 üst düzey hakimin gözünden kaçar mı sizce? Bence bu tartışılmaması gereken bir konu."

*İl Seçim Kurulu ve YSK’daki 5 üyenin aleyhinizde oy kullanması YSK’dan çıkan kararı göreceli hale getirir mi?

“Bize göre hiç göreceli bir konu değil. Olay çok net ortada. Zaten İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararda İlçe Seçim Kurulu’nun söylemiş olduğu hiçbir ibareye yer verilmemiştir. Oradaki hiçbir detay kullanılmamıştır. Hepimize adalet ve hukuk lazım. Biz sadece adaletin terazisine sığındık. Ve günün sonunda da YSK bizim bu talebimizi yerine getirdi. Ve tekrar söylüyorum; eğer bu karar tersi çıksaydı maazallah bu bir emsal olacaktı ve bundan sonra torbadan çıkan yani sandığa atılmış bir oyun kimin olduğunu herkes bilecekti. Ama YSK kararı ile Antalya’dan güneş gibi hür irade doğdu.”

Haberin Devamı

*ATSO organlarının bazıları ve meclis başkanının kırmızı listeden olması oda işleyişini bozar mı?

“Hiçbir problem olmaz. İcra makamı yönetim kuruludur. Yönetim kurulu da icranın başındadır. Yönetim kurulu eksiksiz, tam yetkili gelmiştir. Antalya OSB’den bize alışkın. Bizim ne kadar hızlı, atak heyecanlı, şehre hizmet etmek için ne kadar istekli olduğumuzu biliyor. Burada da fazlasını göreceksiniz. Çünkü Antalya bizim Kuzey Yıldızımız. Kazanabiliriz ya da kaybedebiliriz ama küsmeyiz, kızmayız, gitmeyiz.”

*Seçimde haksızlığa uğradığınızı düşünüyor musunuz?

"Yaşadığımız haksızlıklar sadece seçimde başlamadı. Biz buradan doğru listeleri bile alamadık. İsimsiz, cep telefonu olmadan KVKK denerek biz rafine listeleri alamadık. Rakibimiz listelerle çalıştı. Askıdan faal insanlar indirildi. Ama karşıdaki arkadaşlarımız askıdan faale geçen listenin tamamına ulaşabildi. Biz gerçek listelerle çalışamadığımız zaman gidiyoruz kişi yerinde değil. Biz aynı kişiye 3 kere gitmek zorunda kaldık. Biz seçim sırasında 4’üncü haksızlığı yaşadık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!