ALTIN PORTAKAL ASLINA DÖNDÜ

Güncelleme Tarihi:

ALTIN PORTAKAL ASLINA DÖNDÜ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 09:12

Bu yıl 1-8 Ekim’de ‘öze dönüş yolculuğu’ temasıyla düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Filiz Akın ve Ediz Hun’lu bir film seti fotoğrafıyla hazırlanan Yeşilçam afişiyle basına tanıtıldı.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin programı, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı festivalin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütecek. Festivalde bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 10, Belgesel Film Yarışması için 10, Kısa Metraj Film Yarışması için 12 filmi yarışacak.

ONUR VE BAŞARI ÖDÜLLERİ
Altın Portakal Film Festivali’nin basın toplantısının moderatörlüğünü üstlenen oyuncu Damla Sönmez, festivalde her yıl verilen onur ve başarı ödüllerinin bu yılki sahiplerini açıkladı: “1974 yılında Bedrana filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan, beyaz perdede sayısız filmde unutulmaz performanslara imza atan Perihan Savaş’la, 1999’da Gemide, 2006’da Takva filmleriyle Altın Portakal En İyi Oyuncu ödülüne layık görülen Erkan Can bu yılki onur ödüllerinin sahipleri olacaklar. Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise hem beyaz perdede hem de televizyonda birbirinden farklı rollerle karşımıza çıkan Zerrin Tekindor’a verilecek.”

Haberin Devamı

ALTIN PORTAKAL ASLINA DÖNDÜ

DOĞU GARAJI FESTİVALE AÇILACAK
Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek, “Türkiye’nin uluslararası alandaki markası, sinemamızın ve Antalya’mızın gururu olan festivalimizi son iki yıldır, kara bulutların gölgesinde düzenledik. Ancak her şeye rağmen festivalimize ara vermedik. Sanatçılarımızın halkımızla buluştuğu geleneksel kortejimizi yeniden düzenliyoruz. Bu yıl yine pek çok ilke imza atıyoruz. Önümüzdeki günlerde kapılarını açacak olan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde bu yıl ilk kez film gösterimleri yapılacak. Yine bu yıl ilk kez edebiyat uyarlaması uzun metraj senaryo yarışması düzenliyoruz. Yeni filmler üretilmesini teşvik edecek ve sinemamıza güçlü senaryolar kazandıracak olan bu yarışma Türkiye’de ilk kez festivalde düzenlenecek” dedi.

Haberin Devamı

FİLM BİLETLERİ 3 VE 5 LİRA
Festivalin bütçesi ile ilgili soruya “Ayağımızı yorganımıza göre uzattık” diye yanıt veren Başkan Böcek, festival filmlerini ücretsiz olmasını düşündüklerini ancak sonra 3 lira ve 5 liralık sembolik ücretler belirlenmesine karar verdiklerini ifade etti. Böcek, sözlerini şöyle sürdürdü: “50 lira yapsak sıkıntı olabilirdi. İzleyici az da olsa bir bedelle filmlere girebilsin düşüncesiyle böyle bir karar aldık.”

ÖZE DÖNÜŞ YOLCULUĞU
Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer de festival için bu yıl hazırlanan afişin hikâyesini anlattı: “Sinemamız öze dönüş yolculuğunda sinemamızın usta isimlerine vefa borcu ödemeyi unutmadı. Afişimiz bu yıl Yeşilçam’da izlenme rekorları kıran filmlerin usta isimleri Filiz Akın ve Ediz Hun’un 1970 tarihli Ankara Ekspresi isimli filminin setinde çekilmiş olan bir fotoğraf ile oluşturuldu. Filiz Akın ve Ediz Hun’un bu eşsiz fotoğrafına afişimizde yer vermek bizim için çok mutluluk verici oldu.”

BAKMADAN GEÇME!