ALANYASPOR DA MODAYA UYDU

Güncelleme Tarihi:

ALANYASPOR DA MODAYA UYDU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2021 09:31

Süper Lig’de 14. haftanın en göze çarpan karakteri, büyük sürprizlerin yaşanmış olması

Haberin Devamı

Klasmanın alt katmanındaki takımlar, şampiyonluk kovalayan zirve rakiplerine meydan okuyup diş geçirdi. İstanbul deplasmanlarında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı dize getiren Alanyaspor da, Akdeniz derbisinde Antalyaspor hiç beklemediği ağır bir yenilgi yaşayınca, sürprizler zincirine bir halka daha eklendi.

ALTTAKİLERİN FAVORİLERE DİKLENDİĞİ HAFTA
Takımların şampiyonluk yarışı ve kümede tutunma hedefleriyle ayrıştığı bu süreçte, biz eskilerin ‘Toto yatıran maç’ diye nitelediği bir dolu 90 dakikalara tanık olduk. Haftanın açılış maçında, Emre Belözoğlu ile çıkışa geçip, 5 maçlık galibiyet serisi ile rakiplerine korku salan Başakşehir, evinde Mustafa Denizli’nin bir türlü ritim tutturamayan Altay’ına takılmıştı. Ardından Hamza Hamzaoğlu’nun düşme adayı Rizespor, Kayserispor’u çelmeleyiverdi. Sergen Yalçın’ın şampiyon Beşiktaş’ının, taraftarı önünde Giresunspor’dan dört yemesi ise, ligde maç kazasının ötesinde tam bir faciaydı!..

Haberin Devamı

SERKAN SON ANTRENMANDA SAKATLANINCA
Beşiktaş galibiyetinin yüksek moral ve fiyakasıyla, Manavgat güzergâhından Antalya’ya gelen Alanyaspor, Akdeniz derbisinde tüm otoritelerin net favorisiydi. Lakin, Alanya cephesinde maçtan önce bir dolu moral motivasyon zayiatı yaşandı. Sezonun formda kalecisi ve bir çok maçta galibiyetlerin baş hissedarı Serkan Kırıntılı son antrenmanda sakatlanıp, kale nöbetini maç eksiği olan Marafona’ya teslim etti. Efecan Karaca, Lorey ve Novais’in ani hastalıklarla cebelleşip güç aşınmasına uğraması, Umut Güneş’in son saniyede sakatlanması da cabası!..

MAÇTAN ÖNCE FAVORİ İBRESİ YÖN DEĞİŞTİRDİ
Tüm bunları üst üste koyduğunuzda, Alanyaspor’a dönük olan favori ibresinin Antalya istikametine kaydığını gördük. En iyi ihtimalle derbide maç ortadaydı, kritik atakların başlangıcı ise kanatlarda. 9’da Doğukan Sinik sol kanattan akıp ortasıyla Alanyaspor kalesini yokluyor, gol pozisyonlarının açılışını yapıyor, aynı Sinik 32’de de tehditkar bir şut daha çıkarıyordu. Bu süreçte turuncu-yeşilliler, yalnızca Davidson’un isabet kaydetmeyen şutuyla gözdağı verebilmişti. 40’da ilk kırılma anını yaşadık. Kudryashov’un pasıyla buluşan Poli’nin, sağ kulvardan ceza sahasına depar atan Bünyamin’i görmesi ve genç futbolcunun da meşin yuvarlağı Alanyaspor ağlarıyla buluşturması ile maç çok net Antalyaspor’a döndü.

Haberin Devamı

AHH TAYFUR… KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR!
Derbide diğer kırılma anı, ikinci golden önce yaşandı. Alanyaspor’un son haftalarda yükselen form grafiğiyle ilgi menziline koşan yıldızı Tayfur Bingöl’dü olayın kahramanı. Maçta bir saatlik süre geride kalırken sarı kartla yüzleşen Tayfur’un birkaç dakika sonra rakibin sert hareketiyle taca savrulmasının ardından sergilediği reaksiyon çok lüzumsuzdu. Abartılı mimik ve jestlerin bile hakemleri kart göstermeye ateşlediği ortamda, kendisini hedefleyen el kol hareketlerine Ali Şansalan tepkisiz kalamadı. Kabzasına davranan kasabanın şerifi gibi, elini ani hareketle cebine attı, şaak kırmızı!.. Olmadı, olmadı hiç… Senin futbol gelişimini yakından takip ve çok takdir ediyorduk, üzdün bizleri. Ahh Tayfur… Keskin sirke küpüne zarar!.. Hem kendini, hem de Alanyaspor’u yaktın!..
Eksilen Alanyaspor’da defans etkisiz kalınca, 68’de Bünyamin’in asistiyle Mukairu’nun, son demde de Floranus’un gollerine engel olunamıyor ve Alanyaspor otobüsü, buruk, kırık, eli boş Manavgat istikâmetine sapıyordu…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!