Elektrik sayaçlarına müdahale eden çeteye operasyon

Güncelleme Tarihi:

Elektrik sayaçlarına müdahale eden çeteye operasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 13:50

Elektrik sayaçlarına müdahale eden çeteye operasyon

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya ilçesinde elektrik sayaçlarına müdahale ederek kamuyu zarara uğrattığı belirlenen 4'ü kardeş 7 şüpheli yakalandı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri; ilçede yüksek elektrik sarfiyatı olan işletmeler ve abonelerin elektrik sayaçlarına müdahale ederek az değer göstermesini sağlayıp kamuyu zarara uğrattığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan eş zamanlı operasyonda 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4'ü kardeş 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada elektrik dağıtım şirketine ait mühürler, hassas terazi, 50 gram uyuşturucu madde, tarihi eser olduğu değerlendirilen tabanca ve 39 dolu fişek ele geçirildi.

Alanya'da son 5 yılda 72 milyon kilovat/saat ve toplam 26 milyon TL kayıp kaçak bedeli tespit edilirken, bu kayıp kaçağın yakalanan şebekeden kaynaklandığının tahmin edildiği belirtildi. Şüpheliler Ş.Ö., F.Ö., E.Ö., B.Ö., G.Ö., Ö.C. ve T.B.Y.'nin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!