AFRİKA’DA AKSEKİ ÇEŞMESİ

Güncelleme Tarihi:

AFRİKA’DA AKSEKİ ÇEŞMESİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2020 09:07

Susuzluğun pençesinde kıvranan Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da Aksekili merhum Yaşar Erdoğan’ın anısına bir çeşme yaptırıldı.

Haberin Devamı

İKİ ay önce Antalya’nın Akseki ilçesinde vefat eden turizmci Yaşar Erdoğan’ın Almanya’da yaşayan ailesi, Tanzanya’nın en büyük kenti olan Darüsselam’ın Vibura köyüne onun anısına çeşme yaptırdı. Çeşmenin geçen hafta faaliyete geçtiğini söyleyen Yaşar Erdoğan’ın kardeşi, önceki dönem Akseki Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Erdoğan, “Afrika konusunda farkındalık yaratması açısından önemli bir hatıra. Ağabeyimin adı, çok uzak ve bir damla suyu olmayan bir köye hayat vererek yaşayacak” dedi.

HATIRASI YAŞAYACAK

Erdoğan Erdoğan, “Almanya’da yaşayan akrabalarımız dünyaya duyarlı insanlardır. Beni arayıp Afrika’da çeşme yaptıracaklarını söylediler. Çok mutlu oldum. Tanıdıkları bir inşaat firmasıyla görüşüp içme suyu sorunu yaşanan bu bölgede sondaj yaptırdılar. Su bulununca da çeşme inşa edildi. Bir insanın hatırasının gerçekten ihtiyaç sahibi bir yerde yaşatılması onur verici. Umarım o köye gidip bir yudum su içmek bize de nasip olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!