ANKARA HABERLERİ

Zeytinyağının püf noktaları

Hürriyet Haber
06.12.2019 - 16:41 |Son Güncelleme :

Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra zeytinyağı üretimi ve satışına yönelen Ersan Atar, zeytinyağının tadımı, tüketimi ile ilgili püf noktalarına dikkat çekti.

Hürriyet Haber

Egeria Zeytinliği’ markasıyla, Muğla’daki aile üretimi zeytinyağı ve zeytinleri doğrudan tüketici ile buluşturan Atar, zeytinyağı üreticisi kadar tüketicisinin de bilinçlenmesi gerektiğini belirtti. Atar, tüketicinin sahte zeytinyağlarına karşı dikkat etmesi gereken püf noktalarını şöyle sıraladı: “Tüketici zeytinyağını alırken önce uzun uzun koklamalı. Çimen, kekik, badem ve diğer çiçek kokuları hissedilmeye çalışılmalıdır. Toprak, çamur, tiner, metalimsilik ve yağlı boyayı andıran kokular varsa o yağdan kesinlikle uzak durulmalı. Kalitesiz bir zeytinyağı aynı zamanda nem, küf, ekşi ve sirkemsi kokar. Tadımı da hissedilerek yapılmalı. Zeytinyağında belli bir oranda yakıcılık mutlaka olmalıdır. Yakıcılık zeytinyağının en önemli yönü olan antioksidan özelliğinden gelmektedir.”

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Zeytinyağının püf noktaları hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 06 Aralık 2019 tarihinde saat 16 41’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Zeytinyağının püf noktaları haberi güncellenecektir.

ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

18 Ocak 2020, Cumartesi
  • İmsak
    06:32
  • Güneş
    08:01
  • Öğle
    13:04
  • İkindi
    15:35
  • Akşam
    17:57
  • Yatsı
    19:20
Sayfa Başı