‘Zam yapılmasın gelir desteği devam etsin’

Güncelleme Tarihi:

‘Zam yapılmasın gelir desteği devam etsin’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2021 02:00

ÖHO ve ÖTA esnafı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Zam yapılmasın gelir desteği ödemeleri devam etsin’ talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara’da merkez ve çevre ilçelerde 850 özel halk otobüsü(ÖHO) ve özel toplu taşıma araçlarıyla(ÖTA) hizmet veren Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB), daha önce zam çağrısı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) çağrısını yenileyerek, ‘Zam yapılmasın gelir desteği ödemeleri devam etsin’ talebinde bulundu. TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara imzasıyla ABB’ye sunulan talep dilekçesinde ABB Meclisi’nde alınan kararlar kapsamında yapılan gelir desteği ödemelerinin pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafın ayakta kalabilmesini sağladığı belirtildi. Dilekçede birlik üyesi kooperatiflerle yapılan toplantıda ‘yüzde 40 zam istenmesi’ yönünde bir talep olduğu da hatırlatılarak özetle şu ifadeler yer aldı:

‘Zam yapılmasın gelir desteği devam etsin’


OLUMSUZ TEPKİ OLUŞTURABİLİR

“Birliğimiz üyesi kooperatiflerle yaptığımız toplantı kapsamında bilet ücretlerinin en az yüzde 40 oranında arttırılması kaçınılmazdır. Pandemi sürecinde esnaflarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıları, tüm Ankaralı hemşerilerimizin de yaşadığı bilinmektedir. Bu süreç içinde EGO Genel Müdürlüğü tarafından verilen ulaşım hizmetlerine zam yapılması Ankaralı hemşerilerimiz üzerinde olumsuz algı ve tepki oluşturabilecektir. Yapılabilecek olası artışların yüzde 40 oranının altında kalması halinde esnaflarımızın mağduriyetlerinin devam edeceği aşikardır. Gerek pandemi süreci gerekse sonrasında Belediye Başkanı’mız Sayın Mansur Yavaş’ın uygun görmesi halinde gelir desteği ödemelerine yeniden belirlenecek tutarlar ile devam edilerek, bilet ücretlerine zam yapılmamasını talep etmekteyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!