Yurt dışından gelene 72 saat taraması

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışından gelene 72 saat taraması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2021 00:50

Esenboğa Havalimanı’nda, yurt dışı uçuşlarla kente gelenlerden, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testi istenecek.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’da COVID-19’un yeni varyantlarının görülmesi üzerine yurt dışı sınır kapısı olan Esenboğa Havalimanı’ndan kente giriş yapmak isteyenlere yönelik uygulanacak yeni tedbir kararları aldı. Önceki gün Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan kurulun aldığı karara göre, 1 Mart’a kadar hava sınır kapısı yolu ile şehre giriş yapmak isteyenlerden son 72 saat içinde yapılmış ‘negatif’ COVID-19 PCR testi sonucu istenilecek. Test sonucu ibraz edemeyenler, beyan ettikleri konaklama adresinde, konaklayacak yeri olmayanlar ise Gölbaşı Erkek Öğrenci Yurdu’nda karantinaya alınacaklar. Karantinanın yedinci gününde yapılacak test sonucu negatif çıkanların karantinası sonlandırılacak, pozitif çıkanlar ise tedavi altına alınacak.

İNGİLTERE BAĞLANTILIYA 14 GÜN KARANTİNA

Tüm yolcuların pasaportlarında kaşe kontrolleri titizlikle yapılacak. Son 10 gün içinde İngiltere’de bulunduğu anlaşılanlar, Gölbaşı Erkek Öğrenci Yurdu’nda 14 gün boyunca karantina altına alınacak. Yurdun kapasitesi yetmez ise karantina için yeni yurtlar belirlenecek. Ayrıca evde izolasyon kararı verilen kişiler de, eğer ev koşulları izolasyona uygun değilse bu yurtta izole edilecek. Öte yandan dış ticaretin olumsuz etkilenmemesi için uçak mürettebatı ve TIR şoförleri, COVID-19 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacaklar.

Yurt dışından gelene 72 saat taraması

PCR testi ibraz uygulaması, 30 Aralık’ta İstanbul Havalimanı’nda da uygulamaya konulmuş, PCR testini gösteren yolcuların geçişine izin verilmişti.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!