Yurt dışından altyapı kredisi

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışından altyapı kredisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 23:13

ABB Meclisi, ASKİ’nin altyapı hizmetlerinin yapımı için yurt dışından iki ayrı kredi kullanmasına onay verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir mazereti kalmadı. Bu kadar krediyi vermişken ihtiyacınız varsa yine getirin yine kredi verelim size. Yeter ki bir canımız dahi kaybolmasın” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, ASKİ’nin altyapı hizmetlerinin yapımı için yurt dışından iki ayrı kredi kullanmasına onay verdi. Önceki gün temmuz ayı dördüncü oturumunu gerçekleştiren Meclis, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı’ndan (JICA) finansman talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarını da görüştü. ASKİ’nin, kentin çeşitli yerlerinde atık su, yağmur suyu ve içme suyu altyapısı yapımı için JICA’dan 6 milyar Japon Yeni, IBRD’den İvedik İçme Suyu Tesisi’nde kapasite artışı yapmak için 63 milyon Euro kredi kullanmasına ilişkin raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN HİÇBİR MAZERETİ KALMADI

Yurt dışından altyapı kredisi


Kararın ardından kürsüden bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, kentin ihtiyaçları için son krediyle beraber bugüne kadar ASKİ’ye 4.5 milyar TL, ABB’ye de 2.5 milyar TL olmak üzere toplamda 7 milyar TL kredi yetkisi verdiklerini hatırlattı. ABB’nin altyapı için mazeretinin kalmadığını vurgulayan Köse özetle şunları söyledi: “AK Parti ve MHP Grubu olarak Ankara’daki ihtiyaçlarla ilgili tüm kredileri onaylıyoruz. Bunu tüm hemşehrilerimizin açık olarak bilmesini isterim. Son aylarda yoğun yağışlarla beraber seller meydana geliyor. Geçen yıl da yaşadık, bu yıl da yaşadık. Sonbaharda, ilkbaharda belki tekrar karşılaşacağız. İklim değişikliklerinin sonuçları belki ama bizim hepsine önlem almamız lazım. İdareler, yönetimler mazeret üretmez, çözüm üretir. Bu çerçevede bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir mazeretinin kalmadığını, bugüne kadar da yoktu ama bundan sonra hiç olmayacağını tüm kamuoyunun bilmesi gerekir.”

İLÇE BELEDİYELERİ OLARAK GÖREVE HAZIRIZ

Pazartesi günkü Meclis toplantısında ‘Derelerin üstünün açılması’ yönündeki çağrısını yineleyen Köse, şöyle devam etti: “Önümüzdeki günler içerisinde hızlı bir şekilde belirleyerek buralara proje yapılması, önlem alınması, sellerle, taşkınlarla ilgili gerekirse sel kapanlarının yapılması gerekiyor. Altyapı ile ilgili ızgara, mazgal nerede ihtiyaç varsa bunların ivedilikle tespit edilerek ekim kasım ayları gelene kadar hepsinin tamamlanmasını istiyoruz. Bu konuda ilçe belediyeleri olarak bize de düşen bir görev varsa buna hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Bu kadar krediyi vermişken ihtiyacınız varsa yine getirin yine kredi verelim size. Yeter ki bir canımız dahi kaybolmasın. Yeter ki yağmur yağdığında Ankara halkı nerede sel olacak, baskın olacak diye endişe etmesin.”

Haberin Devamı

BİRİNİN ÖDEMESİ 2052’DE DİĞERİNİNKİ 2047’DE BİTECEK

Haberin Devamı

IBRD’den İvedik İçme Suyu Tesisi’nde kapasite artışı yapmak için alınacak 63 milyon Euro’luk kredi, bugünkü değeriyle yaklaşık 1 milyar 316 milyon TL’ye denk geliyor. İlk beş yıl ödemesiz, 30 yıl vadeli kredinin ödemesi 2052’de bitecek. JICA’dan 6 milyar Japon Yeni tutarındaki kredi ise bugün 875 milyar TL’ye denk geliyor. Yedi yıl sonra ödenmeye başlayacak olan 25 yıl vadeli kredinin ödemesi de 2047’de bitecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!