Youtuber’lara Keçiören daveti

Güncelleme Tarihi:

Youtuber’lara Keçiören daveti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2022 15:32

Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nin(TEKNOMER) açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merkezdeki deneyim stüdyolarına dikkat çekerek, “Youtuber’lık diye bir meslek var. Burası da bu işlerle uğraşan ya da ilgi duyan gençlerin içerik üretmekte kullanacağı alanlardan bir tanesi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’ne kurulan Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nin(TEKNOMER) açılışı dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla yapıldı. Bakan Varank açılış konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Youtuber’lara Keçiören daveti

‘EĞLEN, ÖĞREN VE ÜRET’ SLOGANI

“Burası Turgut Başkan’ımızın öncülüğünde tamamen belediye imkânlarıyla 4 milyon liraya yakın bir yatırımla değerli gençlerimiz için hayata geçirildi. Bakan Yardımcı’ma talimatı verdim. İnşallah buraya TÜBİTAK ile bir katkı sağlayalım, burayı da KOSGEB’in teknoloji merkezleri destek programına dahil edelim. ‘Eğlen, öğren ve üret’ sloganıyla çalışacak bu merkezde evlatlarımız modern dünyanın dijital teknolojilerine yönelik çok önemli imkânlarından faydalanacak. Bunların başında da deneyim stüdyoları geliyor. Merkezimizde son teknoloji cihazlarla donatılmış ses ve görüntü stüdyoları yer alıyor. Malumunuz bugün artık daha önce hiç duymadığımız mesleklerle karşılaşıyoruz. Youtuber’lık diye bir meslek var. Gençler arasında oldukça yaygın bir alandan bahsediyoruz. Burası da bu işlerle uğraşan ya da ilgi duyan gençlerin içerik üretmekte kullanacağı alanlardan bir tanesi olacak. Farklı başlıklarda da eğitim çalışmaları olacak.

Haberin Devamı

Youtuber’lara Keçiören daveti

KULUÇKA MERKEZİ ŞEKLİNDE TASARLANDI

Yine gençlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir imkân da elektronik spor. Bu oyunlar öyle büyük bir sektör halini aldı ki bir stadyum dolusu insan futbol maçı izler gibi e-spor müsabakalarını izliyor. Bu merkez sayesinde Keçiörenli gençler de bu imkânlardan sonuna kadar faydalanabilecek. E-spor takımları kurup, burada turnuvalar düzenleyebilecek ya da kendilerini geliştirip antrenman yapabilecekler. Bizim gençlerden beklentimiz sadece oyun oynamakla kalmamaları. Aynı zamanda bu oyunları da geliştirmeleri. Türkiye zaten son dönemde dijital oyun girişimciliğinde adeta tarih yazıyor. Gençlerimiz, kurduğu startup’lar, geliştirdikleri oyun teknolojileriyle tüm dünyadan yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Burası da o vizyona uygun olarak, aynı zamanda bir kuluçka merkezi şeklinde tasarlandı. Gençler burada eğlenerek öğrenecekler, aynı zamanda kendi girişimlerini kuracaklar, kendi çalışmalarını burada yapabilecekler. Üniversitelerle iş birliği içerisinde teknoloji ve girişimcilik eğitimlerinden, mentorluk ve ofis hizmetlerine kadar buradaki imkânlardan faydalanabilecek. Tüm ihtiyaçların her yönüyle düşünüldüğü, en nitelikli altyapıların kurgulandığı bir tesis olmuş. Ben dört yıl Keçiören’de oturdum. ODTÜ’ye giderken buradan Keçiören’den gidip geliyordum. 94’te ODTÜ’ye girdim. Turgut Başkan da 94’te belediye başkanı oldu. Ben gün be gün Keçiören’in nasıl geliştiğini takip edebildim. O günlerden teknoloji merkezleri açan bir anlayışa gelmiş olduk.”

Haberin Devamı

Youtuber’lara Keçiören daveti

BU MERKEZ DOLACAK GÜZEL HİZMETLERE VESİLE OLACAK

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da “Ankara’da en çok genç ve çocuğun olduğu ilçe Keçiören’imizdir. Merkezimiz 5 alanda çocuklarımıza, gençlerimize hizmet verecek. Geleceğin bilim adamlarını, iletişimcilerini yetiştireceğiz. Dünya değişiyor, dönüşüyor ama değişmenin ve dönüşmenin yanında da dönüştürüyor. Bilim ve teknolojiye sahip olmadıktan sonra büyük devlet olmanız, kalkınmanız mümkün değil. Bunlar bunun altyapısıdır. İnşallah bu merkez dolacak ve ülkemize gelecekte güzel hizmetlere vesile olacak” dedi.
Açılışın ardından Bakan Varank, Başkan Altınok ve diğer katılımcılar merkezde incelemelerde bulundular. Katılımcılar, gençler tarafından Valorant oyunu ile düzenlenen turnuva ve teknoloji merkezindeki diğer sınıfları da ziyaret ederek gençlerle sohbet ettiler. TEKNOMER kurslarında 3D modelleme ve tasarım, android mobil yazılım geliştirme, dijital oyun tasarımı, robotik kodlama, web tasarım, dijital pazarlama kurlarının yanı sıra e-spor, proje fikirleri, eğitimler, konferanslar ve deneyimleme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!