Yol boyu ‘ANPARK’ Rüzgarlı’da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yol boyu ‘ANPARK’ Rüzgarlı’da başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 09:13

Büyükşehir Belediyesi, yol boyu otoparklarda paralı uygulamayı yeniden başlatıyor.

Haberin Devamı

Kameralı el terminalleriyle kontrol edilen ve ilk pilot uygulaması Beypazarı'nda gerçekleştirilen ANPARK otopark sistemi, şehir merkezinde 17 Temmuz Pazartesi günü ilk olarak Rüzgarlı Caddesi'nden başlayacak ve kent geneline yaygınlaştırılacak. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, "Yeni uygulamada, Büyükşehir BELTAŞ görevlileri, merkez tarafından takip edilecek kameralı el terminalleriyle, park eden araçları kayıt altına alacak. Sistem, görevlilerin suistimaline de izin vermeyecek şekilde geliştirildi. ANPARK, Başkent’teki tüm yol boyu, açık ve kapalı otoparklara standart getirecek. 

‘HERKES TARİFEYE UYMAK ZORUNDA’

Uygulama, Rüzgarlı’nın ardından yoğun park taleplerinin olduğu caddelere geçecek ve kent geneline yayılacak. Büyükşehir Belediye Meclisince geçen ay belirlenen otopark fiyatları standart. Özel işletmeler de bu fiyat tarifelerine ve kurallara uymak zorunda. Otopark çalışanları, trafik polislerinin kullandığı ikaz yeleklerine benzer tek tip kıyafet giyecek. Vatandaş tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde kimlik bilgilerinin yer aldığı yaka kartı takacak.”

Haberin Devamı

0-15 DAKİKA ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediye Meclisi, haziran ayında yol boyu otoparklarda tüm araçlar için uygulanacak KDV dahil fiyat tarifesini, şu şekilde belirledi:
0-15 dakika arası: Ücretsiz
15 dakika -1 saat arası: 5 TL
1 saat - 2 saat arası: 7 TL
2 saat - 4 saat arası: 9 TL
4 saat - 8 saat arası: 12 TL
8 saat - 24 saat arası: 15 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!