Yenimahalle’nin ‘Z Kuşağı Öğretmenleri’

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’nin ‘Z Kuşağı Öğretmenleri’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 16:59

Yenimahalle Şehit Oğuzhan Yaşar İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülen ‘Z Kuşağı Öğretmenleri’ isimli Erasmus+ KA101 projesi ile proje ekibi üyeleri, gerçekleştirdikleri eğitimler ve atölye çalışmalarıyla 21. Yüzyıl becerileri hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İspanya ve Çekya’da iki farklı kursa katılan yedi öğretmen bugüne kadar 800’ü aşkın bireye 21. Yüzyıl beceri eğitimi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İspanya’nın Malaga kentinde ve Çekya’nın başkenti Prag’da gerçekleştirilen kursları başarı ile tamamlayan proje ekibi üyeleri Çekya Büyükelçisi Egemen Bağışı da ziyaret ederek proje çalışmaları hakkında bilgi sundular.

Yenimahalle’nin ‘Z Kuşağı Öğretmenleri’

Proje yürütücüsü Okul Müdürü Orhan Köseoğlu şu bilgileri verdi: “Okulumuzda bir dizi çalışma yürüttük. İhtiyaç analizleri gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz sonuçlar bize öğrencilerimizi teknoloji, takım çalışması yürütebilme, eleştirel düşünebilme gibi çağımızın gerektirdiği beceriler konusunda daha fazla geliştirmemiz için öğretmenlerimizin bu becerilerde yetkinliklerinin arttırılması gerektiğini gösterdi. Bu konuda okulumuzda çeşitli çalışmalar yürüttük. Ayrıca Erasmus projelerini öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu beceriler bakımından geliştirmeyi bir fırsat olarak gördük ve ekip arkadaşlarımızla Z Kuşağı Öğretmenleri projesini hazırladık. Çünkü inanıyoruz ki en temel insan haklarından biri olan eğitim bireylerin kendilerini gerçekleştirebilmelerinin, potansiyellerine uygun bir yaşam sürebilmelerinin en kısa ve en etik yolu. Bu nedenle branşlarına özgü becerilerin yanı sına 21. yüzyıl becerileri olarak tanımlanan iletişim, iş birliği, yaratıcılık, eleştirel düşünme, teknoloji gibi becerilere sahip öğretmenlerin öğrencilerin yaşamlarında daha fazla dokunabileceklerini biliyoruz.”

Haberin Devamı

Yenimahalle’nin ‘Z Kuşağı Öğretmenleri’

 

BAKMADAN GEÇME!