Yenilenen kadroya Avrupalı rakip

Güncelleme Tarihi:

Yenilenen kadroya Avrupalı rakip
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 08:54

Süper Lig’e bir yıl aranın ardından şampiyon unvanı ile tekrar dönen sarı-lacivertliler, taraftarının karşısına çıkıyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 21.45’te başlayacak müsabakayı hakem Bahattin Şimşek yönetecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de yeni sezon heyecanı başlarken, MKE Ankaragücü ilk haftanın kapanış gününde Konyaspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi, hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Büyük ölçüde yenilenen kadrosu ile oynadığı hazırlık maçlarında olumlu sinyaller veren, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nce düzenlenen geleneksel kupayı kazanan Ankaragücü, ilk resmi maçında taraftarının karşısına çıkacak. Geride kalan sezonu üçüncü sırada bitiren ve ülkemizi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil eden Konyaspor, bu kulvarda üç müsabaka oynarken, bunların ikisini kazandı, birinde ise berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar, bu maç öncesinde sezonu erken açmanın ve resmi müsabaka oynamanın avantajına sahip görünüyor.

Haberin Devamı

YENİ YÜZLER CİDDİ SINAV VERECEK

Geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan ve Süper Lig’e yükselen Ankaragücü, 11 oyuncusu ile yollarını ayırırken, şu ana kadar 15 futbolcuyu kadrosuna kattı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın görev vermesi halinde, kurallar gereği yabancı oyuncuların 8’i, 11’de sahaya çıkabilecek. Yerli isimler olarak, kaleci; Bahadır Güngördü, sağ bek Oğuz Ceylan ve Atakan Çankaya’nın 11’de görev alması muhtemel gibi duruyor. Yabancılardan da savunmanın ortasında Mujakiç ve Radakovic, sol bekte Marlon, orta sahada, Lamine Diack, Pedrihno, Tasos ve Beridze, forvette ise Macheda ya da Ali Sowe’nin karşılaşmaya 11’de başlamsı bekleniyor. Jese’nin oyunun gidişatına öre süre alması planlanıyor.

SON MAÇLARDA KAZANMAYA UZAK KALDI

Ankaragücü ile Konyaspor, bugüne kadar 35 kez karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler 15, yeşil-beyazlılar 14 galibiyet aldı. 6 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Ankaragücü, toplamda elde ettiği galibiyetlerin 11’ini kendi sahasındaki maçlarda aldı. Konyaspor, deplasmanda 5 kez kazanırken, 3 maç berabere bitti. 2 takım arasındaki son 10 maçta; Yeşil-beyazlılar 4, sarı-lacivertliler 3 kez galip geldi. 3 maç da eşitlik bozulmadı.
Konyaspor’u ağırladığı son 4 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanan Ankaragücü (1 beraberlik - 1 yenilgi) bu iki karşılaşmada 4’er gol atarken, puan kaybettiği iki mücadelede gol sevinci yaşayamadı.
Ankaragücü ile karşılaştığı son 6 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Konyaspor (2 galibiyet - 3 beraberlik), bu karşılaşmaların 4’ünde kalesini gole kapatırken puan alamadığı tek karşılaşmada kalesinde 4 gol gördü.

Haberin Devamı

Yenilenen kadroya Avrupalı rakip

SEZONDAKİ İLK MAÇLARDA ZORLANIYOR

Süper Lig’de mücadele ettiği son 7 sezonda da ilk maçı kazanamayan MKE Ankaragücü (2 beraberlik - 5 yenilgi) bu karşılaşmaların altısında kalesinde 2 üzeri gol gördü (toplam 14 gol) Başkent ekibi, açılış haftasındaki son galibiyetini 2007/2008 sezonunun ilk karşılaşmasında Osmanlıspor karşısında 2-1’lik skorla aldı.
Süper Lig tarihinde deplasmanda başladığı 11 sezonun sadece birine galibiyetle giren Konyaspor (2021/2022, 1-0 Demir Grup Sivasspor) daha önceki 10 karşılaşmanın sekizinden puansız dönmüş ve kalesinde toplam 16 gol görmüştü (2 beraberlik)
Geçen sezon evinde oynadığı TFF 1. Lig maçlarında Bereket Sigorta Ümraniyespor (40 puan) ve BB Erzurumspor’un (37 puan) ardından en fazla puan toplayan takım olan Ankaragücü (36 puan), iç sahadaki son üç karşılaşmasında da puan kaybı yaşadı (1 beraberlik - 2 yenilgi)
Ankaragücü ile Konyaspor son olarak 2020-2021 sezonunda karşılaştı. Konya’daki müsabaka 1-1 sonuçlanırken, başkentteki mücadeleyi sarı-lacivertliler, 4-3 kazanmayı başardı. Mazın hakemi Bahattin Şimşek, Ankaragücü’nün daha önce 8 maçını yönetti. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmaların 5’ini kazanırken, üçünden yenik ayrıldı. Rakipleriyle hiç berabere kalmadı. İç sahadaki 5 maçta ise 4 kez galip gelirken, bir kez de yenildi.

BAKMADAN GEÇME!