Yeniden ziyarete açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeniden ziyarete açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2020 01:16

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sanat tarihinin en değerli eserlerine ev sahipliği yapan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin yarın yeniden ziyarete açılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Açılış programı kapsamında, müzenin konser salonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101’inci yılı dolayısıyla konser düzenlenecek. Konserde Atatürk’ün sevdiği eserlere yer verilecek. Ayrıca 101 yıl önce Atatürk’ü karşılayan Seymenlerin anısına Atatürk’ün de çok sevdiği bilinen ‘Karaşar Zeybeği’ icra edilecek. ‘Zaman’sız İzler’ geçici sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Binanın tarihçesi, müzeye dönüşüm hikayesi, emeği geçen sanatçılara ve devlet adamlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı sergi, Aralık 2021’e kadar ziyaret edilebilecek.

ÖZGÜN HALİ KORUNDU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aralık 2019'da başlayan restorasyon çalışmalarında, yapının özgün hali, deprem güçlendirmesi yapılarak, geleneksel restorasyon teknikleriyle korundu. Restorasyon çalışmaları kapsamında eserler, ileri teknolojiye sahip, yanmaz özellikli, yeni nesil akıllı depo sistemi ile korunmaya alındı. Müze ve eserlerin devamlı olarak takip edilmesini sağlayan gelişmiş kamera ve alarm sistemi kuruldu. Görsel sanatlar alanında Türk sanat tarihinin son 150 yıllık serüvenini muhafaza eden müzenin teşhiri de yenilendi.

Müzede sanat tarihi programları, seminerler, sanatçı buluşmaları gerçekleştirilecek, gençlere ve çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla da atölye çalışmaları düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!