Yeni stadyumumuz başkente yakışacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni stadyumumuz başkente yakışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 10:31

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 45 bin seyirci kapasiteli olacak yeni stadın tribünlerinin yükseldiğini söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda, bakanlığının 2024 yılı bütçesi ile ilgili konuşan Bak, “En büyük projemiz olan, spor salonları ve sosyal alanlarıyla yaşayan bir tesis olarak tasarlanan Ankara Stadyumu kompleksi tamamlandığında, Türk sporuna nice yıldızlar yetişecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yapımı devam eden Ankara Stadyumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “45 bin seyirci kapasiteli yeni stadın tribünleri yükseliyor. Tesisimiz bittiğinde, bütüncül bir yaşam merkezi olacak ve bu spor kompleksi başkentimize çok yakışacak. Buradan Türk sporuna nice yıldızlar kazandıracağız” dedi. Osman Aşkın Bak, TBMM Genel Kurulu’nda, bakanlığının 2024 bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada yapımı devam eden Ankara Stadyumu’na da değindi. 45 bin kişi kapasiteli stadın tribünlerinin yükseldiğini belirten Bakan Bak, özetle şunları söyledi:

Yeni stadyumumuz başkente yakışacak

Fotoğraflar: Rıza ÖZEL

Haberin Devamı

BİR TESİS DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Gençlerimizin ve çocuklarımızın sürdürülebilir bir spor kültürü edinmesi, hem kendi yaşamlarını sağlıklı kılmak adına hem de ülkemizin geleceğini güçlü kılmak adına çok değerli bir kazanımdır. Potansiyelleri açığa çıkarmak ancak güçlü imkânlar sayesinde mümkün olur. 2000’li yılların başından beri ülkemizin her köşesini ilmek ilmek spor tesisleri ve yatırımlarla örmemizin sebebi budur. Bu amaçlar doğrultusunda; Türkiye’de adeta bir tesis devrimi gerçekleştirdik. 2002-2023 yılları arasında, ülkemizin her köşesine içerisinde mahalle tipi sahadan, basket potasına, stadyumdan, yüzme havuzuna kadar pek çok branşta 14 bin 450 eser kazandırdık. Bunların içerisinde 631 yüzme havuzu, 38 stadyum, 904 spor salonumuz var. 2023 yılı itibarıyla 116 projenin yapımı, 35 tesisin ihale çalışmaları, 31 projenin arsa tahsisi ve proje çalışmaları devam ediyor.”

STADYUMUN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

“Bu projelerimizden en büyüğü, 45 bin seyirci kapasiteli, spor salonları ve sosyal alanlarıyla yaşayan bir tesis olarak tasarlanan Ankara Stadyumu’nun yapımı hızla devam etmektedir. 45 bin seyirci kapasiteli yeni stadın, tribünleri yükseliyor. Bakın bunlar eser, bu millete, Ankara’ya yakışır. Tesisimiz bittiğinde bütüncül bir yaşam merkezi olacak. Bu spor kompleksi, başkentimize çok yakışacak. Yaşayan bir stadyum, içinde spor salonları var, aktivite merkezleri var. Tekvandodan, özel branşlara kadar pek çok salon bu tesiste mevcut. Buradan Türk sporuna nice yıldızlar kazandıracağız. Spora hizmet etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyoruz. Sporun içinden geldiği için spor tesisi hamlemize destek veriyor. Türkiye, spor tesisi hamlesinde Avrupa’nın ve dünyanın en büyüğü en yeni tesislerine sahip. Bundan da gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

ŞAMPİYONA FİNALLERİ LİSTESİNDE BULUNUYOR

UEFA 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine, Türkiye-İtalya ortaklığı ev sahipliği yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun şampiyonanın ev sahipliği için UEFA’ya bildirdiği 10 stadyum içinde Ankara Stadyumu da yer alıyor.
Diğer statlar; Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi (İstanbul), Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu, Trabzon Park, Gaziantep Kalyon Stadyumu, Antalya Corendon Airlines Park ve Eskişehir Atatürk Stadyumu. Organizasyon İtalya ile ortaklaşa düzenleneceğinden, bu sayı ilerleyen dönemde 5’e düşürülecek.

BAKMADAN GEÇME!