Yavru kuğulara şilteli önlem

Güncelleme Tarihi:

Yavru kuğulara şilteli önlem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 16:29

Kuğulu Park’ta dört yavru kuğudan birinin ‘başını tellerin arasına sıkıştırarak ölmesinin’ ardından Çankaya Belediyesi’nden yeni önlem geldi. Belediyeden bir yetkili, “Biz de çok üzgünüz. Olay meydana geldikten sonra havuzun içerisinde yavru kuğular için ayrılan özel bölüm de şilte ile kaplandı” dedi.

Haberin Devamı

Kuğulu Park’ta dünyaya gelen dört yavru siyah kuğudan biri başını tellerin arasına sıkıştırarak ölünce Çankaya Belediyesi bu yavruların bulunduğu bölümde şilteli önlem aldı. Belediye o bölümdeki tellerin dışını da şilte ile kapladı. “Daha önce de her zaman yaptığımız uygulama söz konusuyken bu sefer böylesine talihsiz bir olay yaşadık” diyen Çankaya Belediyesi’nden bir yetkili şu bilgileri verdi:

Yavru kuğulara şilteli önlem


TALİHSİZ BİR OLAY YAŞADIK

“Kuğulu park’ımızda dört yeni yavru kuğu dünyaya gelince yavru kuğulara havuzda bulunan diğer hayvanların (kaz-ördek) zarar vermemesi için belirli bir kısım onlara özel olarak ayrıldı. Havuzun dış çevresi ise kedi ve köpek saldırısı ihtimaline karşı şilte ile kaplandı. Daha önce de her zaman yaptığımız uygulama söz konusuyken bu sefer böylesine talihsiz bir olay yaşadık. Biz de çok üzgünüz. Olay meydana geldikten sonra havuzun içerisinde yavru kuğular için ayrılan özel bölüm de şilte ile kaplandı.”

Yavru kuğulara şilteli önlem

Haberin Devamı

6 HAZİRAN 2022
Kuğulu Park’ta dünyaya gelen dört yavru siyah kuğudan biri, başını tellerin arasına sıkıştırması sonucu öldü. Talihsiz olayı Hürriyet Ankara, Burada Okur Yazar köşesinden ‘KUĞULU PARK’TA KUĞU BOĞULDU’ başlığıyla duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!