Yavaş beş yılını anlattı: ‘Parayı doğru yere harcamaya kararlıyız’

Güncelleme Tarihi:

Yavaş beş yılını anlattı: ‘Parayı doğru yere harcamaya kararlıyız’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 16:15

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ‘5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda beş yılık çalışmalarını anlattı. Yavaş, “Seçimler kazanılır, kaybedilir. Yapılan iş görünür görünmez. Biz parayı doğru yere harcamaya kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ‘5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’, önceki günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Toplantıda 2019-2024 arasında hayata geçirdikleri projeler ile ilgili sunum yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “‘Çalıyor ama çalışıyor’ sözü artık bu kentin bağrından sökülüp atılmıştır. Çalmadan da çalışılabileceğini herkes görüyor ve biliyor” ifadesini kullandı. Yavaş, özetle şunları kaydetti:

Yavaş beş yılını anlattı: ‘Parayı doğru yere harcamaya kararlıyız’

BİZ AZ LAF ÇOK İŞ DİYORUZ

“İşimize odaklandık sadece ve sadece Ankara için çalıştık. Biz az konuştuk, çok çalıştık. Bu yüzden biz az laf çok iş diyoruz. Bizler beş yıl önce yıllardan beri yorulan, gerilen, kutuplaştırılan bir kentin yönetimini devraldık. Oysaki Ankara binlerce yıl farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir kenttir. ‘Kim daha çok oy verdiyse o bölgeden hizmete başlarım’ demedik. Bugüne kadar 4 binden fazla ihalemizi canlı olarak yayınladık. Tüm mali tablolarımızı ve Sayıştay raporlarını yayınlıyoruz, korkacak hiçbir şeyimiz yok. Her fırsatta hesap veriyoruz. Yandaşlara değil, hak edene iş veriliyor. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ sözü artık bu kentin bağrından sökülüp atılmıştır. Çalmadan da çalışılabileceğini herkes görüyor ve biliyor. 2013 yılında Büyükşehir Belediye’mizin bütçe geliri 2 milyar 20 milyon dolar iken bu oran 2023 yılı sonunda 1 milyar 147 milyon dolara geriledi. Halka suyu, otobüs biletini en uygun fiyattan veriyoruz.

Haberin Devamı

DOĞRU YERE HARCAMANIZ GEREKİR

Muhtarlarımız, ‘Kaç yıldır muhtarlık yapıyoruz, şu kapının içinden giremedik’ dediler. ‘Bırakın belediye başkanı ile görüşmeyi, daire başkanı ile bile görüşemedik’ dediler. Bizzat ben köy köy gezerek sorunları yerinde tespit ettim. ‘Biz ilçemizde dahi belediye başkanı görmedik’ dediler. Muhtarlar olmadan bu kent yönetilebilir mi? Beş yılda 171 köyde açıktan akan kanalizasyon sorununu çözdük. 61 köyde ise çalışmalarımız devam ediyor. Ankara’da göreve geldiğimizde yüzlerce köye taşınan su tankeri işi bitti. Çok az susuz köyümüz kaldı. Cumhuriyet’in başkentinde bazı mahallelere 10 yıldır tankerle su götürülüyordu. Her yağmurda evini su basan insanlar var. Sağlık dediğimiz kavram görünmez. Bir anda hayatı alt üst eder. Seçimler kazanılır, kaybedilir. Yapılan iş görünür görünmez. Biz parayı doğru yere harcamaya kararlıyız. Susuz insanı suya kavuşturmaktan daha önemli proje var mı? Seçim de kaybettirse doğru işleri yapmanız, parayı doğru yere harcamanız gerekir.

Haberin Devamı

HİÇ KREŞ YOKTU ŞİMDİ 20 TANE VAR

Otobüs biletini 30 liradan, 1 dolardan sattılar. Bizim dönemimizde bilet yarım dolar. ASKİ’de suyun metreküp fiyatı ortalama 1.6 dolardı. Yani bugünün parasıyla o garip gurebaya 50 liraya su satmışlar. Seçimlerden önce yüzde 50’ye indirildi. Şu anda suyu 0,7 dolara satıyoruz. Yani 21 liraya temiz suyu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Ulaşım, su gibi en hayati hizmetleri hem kaliteli hem de ucuz vermek zorundayız. Gün gelecek Avrupa’da olduğu gibi Ankara’da da toplu ulaşım ücretsiz hâle gelecek. Belediyecilik budur. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane kreşi yoktu. Şimdi yirmi tane var. SMA testini ücretsiz yapmaya karar verdik. Kadın sığınma merkezleri ve danışma merkezleri ile kadınlar daha güvenli adımlar atıyor. Asfalt ve köprü için belediye başkanına ihtiyaç var mı? Fen İşleri yapar, bunun için reklama gerek yok. İtfaiye ekipmanlarını artırdık. Aile yaşam merkezleri yaptık, beş altı tane. Altınpark’ın havuzunu yeniden yaptık. Sincan’ı yapıyoruz. Buz pateninin açılışını inşallah yakın zamanda yapacağız.”

Haberin Devamı

Yavaş beş yılını anlattı: ‘Parayı doğru yere harcamaya kararlıyız’

ÖZEL: NE KADAR GURUR DUYSAK AZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı konuşmada, “Beş yıl boyunca göğsümüzü kabartan, yüzümüzü ağartan, birileri kendi büyükşehir belediye başkanlarına, ‘Zamanında Ankara’yı parsel parsel sattın’ derken, Ankara’ya emek emek hizmet eden, alnının terini Ankara’nın sokaklarına akıtan, pandemide ‘Ben buradayım’ deyip yalnız bırakmayan, yoksullara hem maddi yardım yapan hem kursaklarından et geçmesini sağlayan, tencereyi kaynatan hem de evlerini ısıtan Mansur Yavaş ile ne kadar gurur duysak azdır” dedi. Özel, Yavaş için, “Asla mazeret ileri sürmüyor. Asla ‘Yapamıyorum, edemiyorum’ demiyor ama Ankaralılara şunu söylüyor. ‘Bu kadar engelleme ile bunları yaptıysak bizim elimizi, kolumuzu çözün, bize Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu verin’ diyor. Sizden bunu istiyoruz Ankaralılar. Anketlerde Mansur Başkan çok iyi. Anketler gösteriyor ki Mansur Başkan bir ikinci beş yılda daha Ankaralının teveccühü ile hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!