Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2023 09:48

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’nda Altındağ’a yüz akı yatırımlar kazandırdıklarını vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Asfalt atmak, kaldırım yapmak, park inşa etmek, temizlik işlerini yürütmek kadar vizyon projelerle insanlara dokunmak da önemli. Bu anlamda yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Karapürçek Mahallesi’nde yapımı devam eden Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi’ni, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ve faaliyette olan Karapürçek Okçuluk Merkezi’ni Hürriyet Ankara ekibine gezdirdi. Asfalt, kaldırım, temizlik gibi temel belediye hizmetlerinin yanında insanlara dokunan projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Balcı şunları söyledi:

ÇOK SAYIDA ŞAMPİYON ALTINDAĞ’DAN ÇIKACAK

Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor

“Altındağ’da göreve geldiğimiz günden itibaren insana dokunan projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Burada bir parantez açmak gerekirse insana dokunan ancak en çok da gençlere ve çocuklarımıza yönelik çalışmaları öne aldık. Spor merkezleri, kütüphaneler başta olmak üzere önemli yatırımları hayata geçirdik. Bu projelerin de meyvelerini aldığımızı görmek bizi mutlu ediyor. Örneğin, hayata geçirdiğimiz spor merkezlerinden şimdi yurt içinde ve yurt dışından madalyalarla dönen sporcular yetişiyor. Biz bir çocuğa bile dokunabilirsek bizim için yeterli olarak görüyoruz. Bugün hangi spor merkezimize gitseniz kesinlikle spor yapan gençlerimizi her gün, her dakika görebilirsiniz. Bizi mutlu eden bir diğer husus ise buraları engelli çocuklarımızın da aktif olarak kullanması. Ailelerden bu anlamda çok olumlu dönüşler alıyoruz. Altındağ’da açtığımız tesislerle müthiş bir spor altyapısı oluşturduk. İlerleyen yıllarda herkes görecek ki çok sayıda şampiyon Altındağ’dan çıkacak.

Haberin Devamı

Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, makam aracı TOGG’un koltuğuna geçerek yapımı devam eden ve tamamlanan projeleri Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Fatih Tekeci ile Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz’a gezdirdi.

KÜTÜPHANELERDE ÜYE SAYISI 72 BİNE ULAŞTI

Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor

Haberin Devamı

Mesela bizim bir diğer önem verdiğimiz konuların başında kütüphanelerimiz geliyor. Altındağ için çok önemli bir konu bu. Ne yazık ki her gencimiz evinde ders çalışabilmek için sakin bir ortam bulamıyor. Biz açtığımız bu kütüphanelerle gençlerimize bu ortamları sağlıyoruz. Üye sayımızın 72 bine ulaşması yaptığımız işin ne kadar yerinde olduğunu görüyoruz. Bunun ötesinde her yıl yüzlerce gencin bu kütüphanelerde ders çalışarak üniversiteli oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor, daha çok kütüphane yapabilmemiz için bizleri teşvik ediyor. Şimdi, Karapürçek Mahalle’mizde bulunan eski semt halini de kütüphaneye dönüştürüyoruz. Çok güzel bir kütüphane olacak. Bu kütüphanemizde de Mehmet Akif Ersoy’un adını yaşatacağız. Hemen yanında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi var. Burası oradaki öğrenciler için de büyük bir imkân ve olanak sağlamış olacak.”

Haberin Devamı

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAKINDA AÇILIYOR

Engelsiz bir Altındağ hedefiyle, ‘Engelsiz Park, akülü araç şarj istasyon merkezleri, Engelsiz Destek Merkezi, ücretsiz E- KPSS kursları ve Engelsiz Spor Merkezi’ gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerine de dikkat çeken Başkan Balcı, “Engelli çocuklarımızın ve hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Engelsiz Çocuk Parkı ve Engelsiz Spor Merkezi gibi yatırımlarımızı, Engelsiz Yaşam Merkezi gibi özel bir proje ile taçlandıracağız. Altındağ için büyük bir ihtiyaçtı. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak engelli vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. En başta dediğimiz gibi bunlar hep insana dokunan yatırımlar. Asfalt atmak, kaldırım yapmak, park inşa etmek, temizlik işlerini yürütmek kadar vizyon projelerle insanlara dokunmak da önemli. Bu anlamda yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor. 7’den 70’e herkese bir imkân sunuyoruz ve geri dönüşlerini alıyoruz bu anlamda mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor

100’ÜNCÜ YIL HEYECANIYLA YATIRIMLAR KAZANDIRDIK

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına da anlamlı ve vizyoner yatırımlarla girdiklerini vurgulayan Başkan Asım Balcı, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı. Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Altındağ’da ilan edildi. Bizler de bu heyecanla Altındağ’a yüz akı yatırımlar kazandırmaya çalıştık. Samanpazarı Meydanı, Hacı Bayram Veli Külliyesi, Hacı Bayram Veli Müzesi, Altındağ Bilim Merkezi, kentsel dönüşümler, yeşil alanlar, restorasyonlar ve spor merkezleri ile Altındağ’a önemli dokunuşlar yaptık, yapıyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışan çalışmalara imza atmaktan dolayı gururluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırımlarımızın hepsi insanlara dokunuyor

BAKMADAN GEÇME!