Vadi’de mavi dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Vadi’de mavi dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 11:15

Kâğıt toplayıcılarının deposu haline gelen Dikmen Vadisi, çöpten görünmez oldu.

Haberin Devamı

Çöp tepelerinin yükseldiği vadinin etrafındaki evlerde yaşayan vatandaşlar, “Ağaçlandırılıp yeşermesi gereken yerler, mavi çöp torbalarıyla kaplandı” diyerek isyan etti. Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. etaplarındaki çevre kirliliği gün geçtikçe büyüyor.
Hürriyet Ankara, vatandaşların şikâyetleri üzerine kentin göbeğinde mezbelelik hâline gelen Dikmen Vadisi’ni bir kez daha fotoğrafladı. Kâğıt toplayıcıları vadideki gecekondular ile boş buldukları yerlere kurdukları derne çatma çadırlarda yaşarken, geri dönüşüm için topladıkları kâğıt ve plastik atıkları ise vadide gelişi güzel yığıyorlar. Geri dönüşüm şirketlerince bu atıkların bir kısmı satın alınırken, para etmeyenler ise vadi tabanında yakılıyor.

VATANDAŞLAR RAHATSIZ OLUYOR

Yıllardır devam eden bu durum yüzünden vadi çöplüğe dönmüş durumda. Çevresinde çok sayıda konut ve işyeri projesinin hayata geçirildiği vadide ise çöp tepeleri yükseliyor. Milyonluk evlerin pencere ve balkonları, plastik atıklar ve çöplerle dolu manzaraya açılıyor. Çöp dolu vadiden yükselen pis koku da vatandaşları rahatsız ediyor. Vadideki manzaranın Ankara’ya yakışmadığını belirten semt sakinleri, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇİRKİN MANZARAYA SON VERİLMELİ

“Çöplükle iç içe yaşıyoruz. Kapıyı, pencereyi açamaz olduk pis koku yüzünden. Bu duruma yıllardır müdahale edilmiyor ama çöp tepeleri her geçen gün büyüyor. Vadinin zemini çöple doldu. Ağaçlandırılıp yeşermesi gereken yerler, mavi çöp torbalarıyla kaplandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, bölgeyle ilgili projesini bir an önce hayata geçirmesi ve bu çirkin manzaraya bir son vermesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!