Utanç tablosu

Güncelleme Tarihi:

Utanç tablosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2022 15:28

Ankara Barosu’nun şiddet gören kadınlara ve çocuklara destek sağlamak amacıyla 2011’de kurduğu ‘Gelincik Merkezi’ne, 11 yılda Türkiye genelinden 70 binden fazla şiddet mağduru başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

11 yıllık süreçte Ankara’dan başvuran 5 bin 478 kadına avukat ataması yapıldı. Avukatların gönüllülük esasıyla 7/24 çalıştığını söyleyen Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkan Yardımcısı Zeynep Tepegöz, “2021’de 629 kişiye avukat ataması yapıldı. Bu yılın ilk iki ayında başvuran şiddet mağduru kadınlara yapılan atama sayısı ise 107” dedi. Tepegöz, şu bilgileri verdi:

Utanç tablosu


GÖNÜLLÜ BİN 200 AVUKAT MEVCUT

“Merkezimizde şiddet mağduru kadınlara adli yardım üzerinden avukat ataması yapıyoruz. Gelincik Kurulu, 216 rehber avukat ve 10 divan üyesinden oluşuyor. Ankara’da sahada gönüllü bin 200 avukatımız mevcut. Bu avukatlar, şiddet ve mağdurla görüşme tekniklerinde özel eğitim alan, bu alanda uzmanlaşmış kişiler. Şiddet mağduru kadınlara telefonda hukuki destek sağlıyor.

KADININ GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

Maalesef şiddet hiçbir zaman azalmıyor, sadece türleri değişiyor. Kadınların çoğu fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddetten başvuruyor. Şiddetin azalmasını sağlamak için öncelikle devlet tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı eğitimler verilmeli. Aynı zamanda kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi gerekiyor. Şiddet uygulayan kişilerin çocukluklarının da şiddet döngüsünün içinde kaldıklarını görüyoruz. Koruma tedbiri olarak verilen öfke kontrolü ya da psikolojik tedbirler erkekler üzerinde olumlu etki yaratıyor.”

Utanç tablosu


BAŞVURMAKTAN ÇEKİNMESİNLER

Tepegöz, “Kadınlarımız telefonlarına Kadın Acil Destek Uygulaması’nı(KADES) indirsinler. Adli mekanizmalara başvurmaktan çekinmesinler. Ankara Barosu Gelincik Merkezi’nin 444 43 06 numaralı telefonundan 7/24 iletişime geçebilirler” dedi.

BAKMADAN GEÇME!