Üretme istasyonları neslini koruyor

Güncelleme Tarihi:

Üretme istasyonları neslini koruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:33

Evcil koyunların atası olarak kabul edilen ve bir dönem soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya gelen Anadolu yaban koyunu, üretme istasyonlarında çoğalıyor.

Haberin Devamı

Dünyada sadece Türkiye’de bulunan Anadolu yaban koyunları ve kuzuları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altında tutuluyor.
Ankara’nın Nallıhan ilçesinde de Üretme İstasyonu bulunan Anadolu yaban koyunları ile ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle deniliyor:
“Konya-Bozdağ'dan nakledilen bireyler ile kurulan Ankara-Nallıhan Üretme İstasyonu’nda 46 ve Afyonkarahisar-Şuhut Üretme İstasyonu’nda ise 23 yaban koyunu ile yetiştirme çalışmaları sürdürülüyor. Bu istasyonlarda üretilen yaban koyunları uygun alanlarda tabiata bırakılarak, türün neslinin devam ettirilmesi sağlanıyor.”

TABİAT TURİZMİNİ CANLANDIRIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, “Bu üretme istasyonları sayesinde endemik olan bu türün neslini tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılabilecek. Bu türün istasyonlar vasıtasıyla çoğaltılması ve eski tabii yaşam alanlarına yeniden kazandırılmasının yanı sıra, foto safarilerle tabiat turizminin canlanması da sağlanıyor" açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!