Turuncu yandı kurallar değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Turuncu yandı kurallar değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2021 23:55

Geçen hafta ‘orta riskli’ illerin arasında bulunan Ankara’da risk daha da artarak ‘yüksek riskli’ hale gelirken, uygulanan kurallarla ilgili “Peki şimdi ne olacak?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Ankara, 100 binde yüzde 54.83 vaka sayısı ile sarı renk olan ‘orta riskli’ il kategorisinden çıkıp turuncu renk olan ‘yüksek riskli’ il kategorisine girdi. Bu tabloya göre il genelinde kaldırılan bazı kısıtlamalara yeniden geri dönülmesi gündeme gelecek. Peki yeni kontrollü normalleşme süreci’ne ilişkin belirlenen kurallara göre ‘yüksek riskli’ il kategorisindeki bir kentte hangi kısıtlamalar uygulanıyor? İşte cevabı:

Turuncu yandı kurallar değişiyor

PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VAR

* Tüm günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.
* Cumartesi sokağa çıkma kısıtlaması yok, pazar günleri var.
* 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor.
* Eğitimlerine devam eden öğrenciler ile okullarda çalışan öğretmenler, belgelendirmeleri şartıyla, güzergâh ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor.

DÜĞÜNLER NİKÂH OLARAK 50 KİŞİ İLE SINIRLI

* Yeme-içme yerleri, kafe, kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. HES kodu zorunlu.
* Yeme-içme yerleri 19.00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebiliyor.
* Halı saha, yüzme havuzu ve benzer tesisler kapalı olacak.
* Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabiliyor.

Turuncu yandı kurallar değişiyor


DİNAMİK DENETİM DEVAM EDİYOR

Haberin Devamı

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5 Mart’ta Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında olağanüstü toplanarak ‘kontrollü normalleşme’ süreci ile ilgili uygulanacak kararları almıştı. Dinamik Denetim Modeli’nin uygulanmasını kararlaştıran kurul, cumartesi gününden itibaren bir haftalık denetim faaliyeti uygulanacağını duyurdu. Bu kapsamda kentte 6-7 Mart’ta restoran, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri ile kıraathaneler, otel ve konaklama tesisleri denetlendi. Bugün ise şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan okul servisleri dâhil her türlü toplu ulaşım araçları ile havalimanı, gar ve otogar gibi yerler denetlenecek. Pazaryeri, semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerler kuruldukları gün denetlenirken diğer denetlenecek yerler ve tarihleri ise şöyle:
Yarın: Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar,
masaj salonları.
10 Mart Çarşamba: İnternet kafeler ve internet salonları, düğün ve/veya nikâh
salonları, lunapark, tematik parklar, ganyan, iddia ve milli piyango bayileri.
11 Mart Perşembe: Cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, halı sahalar, spor tesisleri ile cami ve mescitler.
12 Mart Cuma: AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar,
kuruyemişçiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!