Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 09:54

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başkentte yapımı merakla beklenen yeni adalet sarayının ihalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin en büyük adalet sarayı Ankara’da yapılacak. 6-7 yerde, ayrı binalarda hizmet vermekten kurtulacak” dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Adalet Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada Yenimahalle’de inşa edilecek yeni Ankara Adalet Sarayı’na da değindi. Bakan Tunç özetle şunları söyledi:

622 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

“Adalet hizmetlerinin fiziki ve teknik altyapı kapasitesini artırdık. 21 yıl önce sadece 78 müstakil adalet sarayımız vardı, bu sayıyı 366’ya yükselttik. Halen yatırım programında 70 adalet hizmet binası bulunmakta, 2024 yılı yatırımı programına ise deprem bölgemiz başta olmak üzere 145 adalet hizmet binası, adalet personel konutları da önemli çok sayıda adalet konutunu da yatırım programına teklif ettik. Ceza infaz kurumlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ankara Adalet Sarayı’mızın da ihalesini gerçekleştirdik. Ankara’mıza, başkentimize yakışır bir adalet sarayı. 622 bin metrekare kapalı alana sahip. Buna benzer, ülkemizin çok değişik yerlerinde önemli yatırımlarımız var. Türkiye’nin en büyük adalet sarayı Ankara’da yapılacak.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak

Bakan Tunç, Yenimahalle’de inşa edilecek olan yeni Ankara Adalet Sarayı’nın proje görsellerini de Meclis kürsüsünden milletvekillerine gösterdi.

AYRI BİNALARDA HİZMETTEN KURTULACAK

Yılmaz Tunç, muhalefet milletvekillerinin adliye ile ilgili yaptıkları eleştiriler üzerine ise “Niye rahatsız oluyorsunuz Ankara’ya yapılacak olan bu yatırımdan? Rahatsız olmamanız gerekir, Ankaralılar sevinir. Burada 6-7 yerde, ayrı binalarda hizmet vermekten kurtulacak” ifadesini kullandı. Ankara’nın yeni adalet sarayı, Yenimahalle’deki eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arazisinin olduğu yere inşa edilecek. Ankara’da Sıhhiye’deki büyük adliyenin yanı sıra mahkemeler beş ayrı noktadaki ek binalarda hizmet veriyor. Yeni yapılacak adliye ile birlikte altı farklı noktada yürütülen adalet hizmetlerinin tek çatı altına toplanması amaçlanıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!