Türkçe konuşan girişimciler Başkent’te buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkçe konuşan girişimciler Başkent’te buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2018 11:10

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Ankara’ya gelen 20 ülkeden iş insanları, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) üyeleriyle buluştu. ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, iş insanlarını Ankara’da yatırım yapmaya davet etti.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bu yıl 20’ncisini düzenlediği ‘Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’ kapsamındaki Eşleştirme Toplantısı odanın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkçe Konuşan Girişimciler Eşleştirme Toplantısı’na 20 ülkeden 48 girişimciyle çok sayıda ATO üyesi katıldı. Toplantıda, inşaat, yapı malzemeleri, makine, kimya endüstrisi, otomotiv yedek parça, iş makineleri, plastik sanayi-PVC, bilişim, elektrik, elektronik, telekomünikasyon, enerji, madencilik, ilaç, medikal, kozmetik, lojistik, petrol, kağıt, finans, bankacılık, medya, danışmanlık, turizm, mimarlık, züccaciye, mobilya, hazır giyim, tarım ve hayvancılık, gıda, spor ve eğlence sektörlerinde faaliyet gösteren konuk girişimciler, aynı sektörlerde iş yapan ATO üyeleriyle bir araya gelerek ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi.
ANKARA’DA YATIRIM DAVETİ

Haberin Devamı

Aynı dili, geçmişi ve kültürü paylaşan girişimcilerin gönül birliğine sahip olduğunu belirten ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, “Bu gönül birliği, ticari ilişkilerimiz açısından bizlere büyük bir avantaj sağlıyor. Ülkelerimizin refahı için bu avantajı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Firmalarımızın yurt dışına açılırken karşılaştıkları en önemli sorunlardan birisi, güvenilir iş ortakları bulamamak. Türkçe konuşan coğrafyanın en saygın ve güvenilir iş insanlarını bir araya getiren bu toplantı, üyelerimizin güvenilir iş ortaklıkları kurması anlamında da çok önemli bir platform” diyerek yabancı girişimcileri Ankara’da yatırım yapmaya davet etti.

KENDİ ARANIZDA DA İŞ YAPIN

Girişimciler, ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ile de bir araya geldi. Yavuz, “Biz sizi buraya sadece Türkiye ile iş yapın diye değil, kendi aranızda da iş yapın, ticaret yapın diye davet ediyoruz. Pakistan’da Türkçe konuşan bir arkadaşımız, Romanya’da Türkçe konuşan bir arkadaşımızla ticaret yapabilme imkanına kavuşursa ve buna biz vesile olursak ne mutlu bize” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!