Turizmcilerin beklentisi fuar ve Esenboğa metrosu

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerin beklentisi fuar ve Esenboğa metrosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 15:11

‘Turizm Haftası’nda Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtlayan ATİD Başkanı Birol Akman, Ankara’nın turizm potansiyelini değerlendirerek belediye başkanlarına da çağrıda bulundu. Akman, “Uzun zamandır Ankara turizmcilerinin talep ettiği fuar alanının bir an önce tamamlanması ve metronun havaalanına kadar uzatılması en büyük talebimiz” dedi.

Haberin Devamı

Turizm konusunda toplum farkındalığını artırmak ve doğal, tarihi, kültürel varlıkları sürdürülebilir kılmak adına her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası ‘Turizm Haftası’ olarak kutlanıyor. Hafta kapsamında Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtlayan Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman hem kente yönelik önerilerde bulundu hem de yerel yöneticilere çağrıda bulundu. “Yeni başkanlarımızla Ankara turizminin çok daha iyi olacağına ve bu yeniliğin Ankara’mıza hareket getireceğine inanıyoruz” diyen Akman şunları söyledi:

Turizmcilerin beklentisi fuar ve Esenboğa metrosu

ANKARA İÇİN TURİZM MASTER PLANI

*Yerel seçimler sonrası belediye başkanlarının bazıları mevcut görevlerine devam ederken, çoğu belediye başkanı da görevi yeni devraldı. Bu anlamda Ankara’da turizmi geliştirmek adına yerel yöneticilere ne gibi bir çağrınız olur?

Haberin Devamı

Yerel yönetimlerin turizmin geliştirilmesi noktasındaki rolü büyük. Yeni başkanlarımızla Ankara turizminin çok daha iyi olacağına ve bu yeniliğin Ankara’mıza hareket getireceğine inanıyoruz. Biz turizmciler olarak olumlu olmayı severiz. Bölgemizdeki turizm paydaşlarıyla oluşturacağımız Ankara Master Planı’nın Ankara’yı kısa zamanda turizm açısından kalkındıracağına inanıyoruz. Burada bazı ilçe belediyelerimize büyük işler düşüyor. Örneğin, termal turizmi ilgilendiren belediyelerimiz Haymana, Kızılcahamam, Ayaş, Beypazarı gibi ilçelerimiz daha çok çalışmalı çevre düzenlemelerini iyi yapmalı. Halkı ve ilçeyi turizme hazırlamalı. Üzümleriyle ünlü Kalecik ilçemizden başlayan ve Zonguldak’a kadar devam eden, tren turizminin geliştirilmesine yönelik planlanan yeni turistik tren hattı Karaelmas Ekspresi seferlerine başlıyor. Turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından bu ilçe belediyelerimize büyük iş düşüyor. Otellerin yoğun olduğu Çankaya, Ulus ve Altındağ, Kızılcahamam, Haymana ilçelerimizin de belediye başkanları ile görüşerek taleplerimizi ilettik. Kendilerinden talebimiz ise Ankara’nın kültür ve sağlık turizmi açısından tanıtılması ve bu konuda ulusal ve uluslararası fuarlarda tüm paydaşlarla birlikte şehrimize katkı sağlanması oldu.

Haberin Devamı

Turizmcilerin beklentisi fuar ve Esenboğa metrosu

DAHA FAZLA ÇABA HARCANMASI GEREK

*Kentte UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren iki değerimiz var. Bu açıdan kenti ve turizmi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ankara’nın turizm potansiyeli oldukça zengin ancak bu potansiyelin tam olarak değerlendirilmesi için daha fazla çaba harcanması gerekiyor. Turizm tanıtım faaliyetleri özellikle kültür ve sağlık turizmi alanlarında geliştirilmeli. Uzun zamandır Ankara turizmcilerinin talep ettiği fuar alanının bir an önce tamamlanması ve metronun havaalanına kadar uzatılması en büyük talebimiz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Gordion ve Arslanhane Cami’nin çevre düzenlemeleri yapılarak turistlerin ziyaretine uygun hale getirilmeleri sağlanmalı. Bunların altyapısının ve yollarının bir an önce tamamlanması ve bu iki değerimizin yurt dışında tanıtımının yapılması gerekiyor. Bu adımların atılmasıyla Ankara, dünyanın modern başkentleri arasında hak ettiği yeri alacaktır.

Haberin Devamı

Turizmcilerin beklentisi fuar ve Esenboğa metrosu

Turizmcilerin beklentisi fuar ve Esenboğa metrosu

VALİ ŞAHİN’DEN TURİZM MESAJI

Ankara Valisi Vasip Şahin de ‘Turizm Haftası’ kapsamında bir mesaj yayımladı. Turizmde 2024 hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini vurgulayan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Turizm, çok boyutlu etki alanlarıyla ülkelerin gelişmişliklerinde önemli rol oynayan; bu yapısıyla, ekonomiye olan katkısının yanı sıra toplumların birbirlerini tanımalarına ve karşılıklı etkileşimine da fırsat sağlayan önemli bir güçtür. Ülkemiz, tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de 2024 hedeflerine sarsılmaz bir irade ve emin adımlarla ilerlerken, bu hedeflere ulaşmada turizm bilincinin ve farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar önem arz etmektedir. Ankara, turizm pazarlarında, her türlü talebe karşılık verebilecek, doğal zenginliği, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirası ile gastronomiden arkeolojiye, ulaşımdan konaklama tesislerine ve personel kalitesine kadar turizmin her alanında adından söz ettiren bir şehir haline gelmiştir. Turizm Haftası, turizm sektörünün ülke ekonomisindeki öneminin vurgulanması ve toplumda farkındalık yaratarak hedefe ulaşılması noktasında büyük katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda başta sektör çalışanları olmak üzere tüm turizm camiasının turizm haftasını kutluyor, verimli ve bereketli bir sezon geçirilmesini temenni ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!